Megtalálták a verőcei hajóbaleset harmadik áldozatát. Szombaton egy motorcsónak ütközött egy szállodahajóval a Dunán, a nagyobbik hajó szabályosan maga alá gyűrte a motorcsónakot, amelyen 8-an utaztak. Egy férfinak sikerült kiúsznia a baleset után közvetlenül, ő bár súlyos sérüléseket szenvedett, de túlélte az ütközést.

Már áldozatokról beszélnek

„Ma visszaadta a Duna a verőcei hajóbaleset egyik eltűnt áldozatának a testét. Még négy embert keresünk. Természetesen, amíg eltűnt emberek után kutatunk, mindig van egy utolsó reménysugár, de a tragédia óta eltelt idő miatt bár nem mondjuk ki, tudjuk, hogy jelenleg azért küzdünk, hogy az áldozatok testét visszakaphassák családtagjaik”- írta szerda délután a BRFK Facebook oldalán.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Találtak egy holttestet

„Kollégáink ezért a baleset óta minden nap, megállás nélkül kutatják a folyót. Ma, 2024. május 22-én délután, Vác és Sződliget között, a Duna 1675,8 folyamkilométerénél találtak rá egy férfi holttestére. A helyszínen a BRFK helyszínelői szemlét tartottak, majd azonosították az elhunytat”.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Még 4 áldozatot keresnek

Forrás: Facebook/BRFK/Fülöp Máté

A 19 éves áldozatot találták meg

 „Kollégáink megállapították, hogy a 19 éves férfi a hajóbaleset egyik áldozata. Nyugodj békében Márton! A budapesti rendőrök nevében őszinte részvétünket szeretnénk átadni a családnak!” – zárták soraikat a budapesti rendőrök.

Megkérte a kezét

V. Márton, annak a B. Boglárkának volt a szerelme, akinek holttestét még vasárnap reggel megtalálták a Megyeri hídnál. A fiatalok együtt buliztak a végzetes éjszakán. Iskolatársak voltak, a szegedi erdészeti technikumban tanultak. Ott szerettek egymásba, a baleset előtt fél órával Márton megkérte Boglárka kezét.

Nem a fulladástól halt meg

Boglárka édesanyja a napokban azonosította a lányát, a patológiai vizsgálat szerint halálát nem fulladás okozta. A 19 éves lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a becsapódás után azonnal meghalt. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Súlyosan megsérült a túlélő

Fej – és kulcscsont sérülést szenvedett az az olasz férfi is, aki a szintén a motorcsónakon utazott, neki azonban sikerült kiúsznia. A férfi vérző fejjel megállított egy autót a 12-es úton, a sofőr hívott hozzá mentőt. A férfit ezután sürgősségi osztályra szállították. Az áldozatok barátai szerint az olasz férfi nem emlékszik, hogyan került a hajóra és azt sem tudja, hogyan úszott ki.

Ez is érdekelhet

„Ezt nem lehet felfogni, sem elfogadni” – pénteken, Isaszegen temetik a verőcei hajóbaleset 19 éves áldozatat, Bogi vőlegényét még keresik

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Facebook/BRFK