Fóton egy-egy engedély nélküli gyorsulási verseny alkalmával rengetegen gyűlnek össze. Az éjszakai rendezvényeken tuningolt autók és motorok mérkőznek meg egymással. A titkos éjszakai versenyeken van, aki gyerekekkel vesz részt.

Veszélyes szórakozás

A Ripost egyik munkatársa bejutott egy titkos éjszakai gyorsulási versenyre Fóton. Ezeken a versenyeken tuningolt autók és motorok csapnak össze egymással, de a felvételen egy roller is látható. Ha egy jármű felett elvesztené az uralmát a sofőrje, az könnyen tragikus kimenetelű balesethez vezethetne, hívja fel a figyelmet a riport. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezért olyan veszélyes

Hatalmas tömegek jönnek össze egy-egy ilyen versenyre. Nem csak azok vesznek részt, akik a járműveket hajtják, hanem rengeteg a néző is. Vannak, akik gyerekekkel indulnak a gyorsulási versenyen, amint az a lenti felvételen is látható.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hétvégente rendezik a versenyeket

A lap szerint péntektől vasárnapig rendezik a gyorsulási versenyeket. Hogy mikor, az nem nyilvános. A versenyek híre szájról szájra terjed.

Több százan bámészkodnak

A gyorsulási versenyekre rengetegen kíváncsiak. Ilyen közel állni a járművekhez azonban rendkívül veszélyes. Nincs ugyanis arra semmiféle biztosíték, hogy az autók, motorok sofőrjei nem sodródhatnak ki, és még korlát sincs, ami elválasztaná a járműveket a bámészkodóktól.

Megszólaltak a kilátogatók

Az egyik fiatal azt mondta, olyan a hangulat, mintha csak egy fesztiválon lennének az egybegyűltek. Hozzátette, hogy információi szerint évek óta megrendezik ezeket a versenyeket. A nézőtábor az idő előrehaladtával fokozatosan nőtt.

Itt volt az egyik rendezvény

A fóti Auchan parkolójához érkeztek a versenyzők és a nézők az egyik pénteki napon. Este tíz után kezdődött az illegális rendezvény. A Ripost fényképe szerint hosszú sorokban álltak az autósok, motorosok.

Ez történik a rendezvényeken

Egyesek széket is visznek magukkal, hogy kényelembe tudják helyezni magukat. Akadnak, akik a pályához közvetlen közelségből figyelik a versenyeket, és közben szeszes italt fogyasztanak. Sokan csak kíváncsiskodnak, mások pedig az ismerőseik teljesítményére kíváncsiak.

Vannak olyan versenyzők, akik élőznek versenyzés közben

Egyes versenyzők TikTok csatornával rendelkeznek és versenyzés közben élőben közvetítik a történéseket. A nézőknél szintén szép számmal van okostelefon. “Mindenkinél ott van a telefon, közvetítik a futamot” – mondta a Ripostnak az egyik megszólaltatott bennfentes.

Így zajlanak a versenyek

Bár a versenyek engedély nélküliek, mégis szervezettnek tűnnek. Egy egyenes aszfaltozott szakaszokon starjtelzésre indulnak az autók, motorok egymás mellől. Luxusautók és tuningolt járgányok egyaránt akadnak köztük. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A gyorsulási versenyről készült riport

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Instagram