Húsz év fegyházat kaphat jogerősen is az a középkorú férfi, aki bajonettel végezte ki a főbérlőjét két évvel ezelőtt. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványában ugyanis azt kezdeményezte a táblabíróságnál, hogy utasítsák el az elkövetőnek a jogos védelmi helyzetet állító, felmentésre irányuló fellebbezését, és hagyják helyben az elsőfokú büntetést.

A férfi az ominózus napon folyamatosan italozott a főbérlője lakásában. Később elment szórakozni, s csak éjfél körül érkezett vissza. Berúgta az ajtót, majd minden indok nélkül megütötte a lakásban tartózkodó feleségét.

A tulajdonos rászólt, hogy fejezze a felesége bántalmazását, de rá sem hederített és hajánál fogva húzta tovább az asszonyt a földön. A főbérlő ezt követően a nő védelmére kelt és dulakodni kezdett a férfivel.

Ezt követően átment az utca túloldalán lakó ismerőséhez, hogy tőle értesítse a rendőrséget az őt ért bántalmazás miatt. A főbérlő meghallva a férfi telefonálását, trágár szavakkal szidni kezdte.

a telefonhívást követően magához vette a konyhában az ismerőse tulajdonát képező 3,5 cm széles és 27 cm pengehosszúságú bajonettjét, kirohant vele a házból, majd többször is megszúrta, megvágta vele a tulajdonost. A főbérlő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A férfi kihallgatása során először az ismerőseire akarta verni a balhét. Azt állította, hogy ők szurkálták össze a főbérlőjét. A nyomozás során azonban kiderült, hogy ez nem igaz. A férfi ezt követően változtatott a korábbi vallomásán, és beismerte a bűnösségét – írja a 24.hu.

A Balassagyarmati Törvényszék 20 év fegyházra ítélte a férfit, és tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is. A védője jogos védelmi helyzetre hivatkozott a fellebbezésében, de a fellebbviteli főügyészség szerint ennek semmi alapja nincs. Ezért arra tettek indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben a korábban kiszabot 20 éves fegyházbüntetést.

Kiemelt kép: illusztráció