Élete egyik legnagyobb baklövését követte el az egyik budapesti kórház több alkalmazottja. Kifosztották a folyosón levő italautomatát, amivel az azt üzemeltető cégnek 150 ezer forintos kárt okoztak. Az intézményvezető a történtek után kirúgta az érintett dolgozókat.

Kifosztották az automatát

Élete egyik legnagyobb baklövését követte el az egyik budapesti kórház több alkalmazottja. Kifosztották a folyosón levő italautomatát, amivel az azt üzemeltető cégnek 150 ezer forintos kárt okoztak. Az egyik elkövető elmondta: a pletykától eltérően az automatát nem ők feszítették fel. Valószínűleg az automatát üzemeltető vállalkozás alkalmazottja elfelejtette vagy sikertelenül próbálta azt bezárni. Amikor a cég észrevette a hiányt, azt jelezte a kórháznál, ahol hivatalból vizsgálatot indítottak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rossz döntést hoztunk

„Az ápolónő kolléganőmmel megszomjaztunk, és úgy döntöttünk, vásárolunk egy-egy üdítőt az automatából. Észrevettük, hogy a gép ajtaja egy mintegy 5 centis résnyire nyitva lett hagyva. Hoztunk egy rossz döntést: kivettem a gépből három félliteres kólát, a kolléganőm pedig egyet. Nem voltunk mohók, nem estünk túlzásba” – mondta a volt alkalmazott és hozzátette: utána a példájukat többen is követték, ám csak hetet azonosítottak a kórház biztonsági kamerás felvételei alapján. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Volt, aki megúszta

„Tudok olyan kollégáról, aki tíznél is több üdítőt kivett fizetés nélkül, mégis megúszta. Rajtunk kívül a külső cég alkalmazásában álló biztonsági őrök, illetve egy másik osztályon dolgozók is elveszítették az állásukat” – tette hozzá.

Megbánta

„Megbántam, amit tettem. Egy flakon kóla nem ért annyit, hogy mindent elveszítsek, de sok támogatást kaptam a most már csak volt kollégáimtól. Biztattak, hogy ne adjam fel és biztosítottak róla, hogy ugyanúgy szeretnek. Ez sokat jelent nekem, mint ahogy az a tudat is, hogy szakmai hibát sosem követtem el” – mondta egy ápolónő a Ripostnak.

Közös megegyezés

Az elkövetőknek segítségképpen felajánlották, hogy közös megegyezéssel távozzanak, így a kilépődokumentumunkon a tényleges okot nem kellett feltüntetni. A kórház igazgatója úgy fogalmazott, hogy ami történt, az a kórház jó hírnevének ártott. A kár megtérítésére való tekintettel az automata üzemeltetője eltekintett a rendőrségi feljelentéstől.

Kis botlás, súlyos következmény

Mindketten azért vállalták a nyilatkozatot, hogy felhívják a figyelmet: egy kis botlás is súlyos következményekkel járhat, és hogy tudassák: megbánták, ami történt, velük többet biztosan nem fordul elő hasonló. 

Eszükbe sem jutott, hogy kirabolhatják őket

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy egy szép napsütéses napon a nagymama és a nagypapa a kertben dolgoztak. Kötözték a paradicsomot, gazolták a zöldborsót, fel sem vetődött bennük, hogy Dunaharasztiban a Mindszenty József utcában észrevétlenül kirabolják őket. 

Kinézték őket

Amíg ők a kertben foglalatoskodtak három pofátlan besurranó tolvaj kinézte őket az utcáról. Látták, hogy otthon vannak, ezért feltételezték, hogy nyitva van a ház ajtaja. Jól gondolták, hiszen kevesen zárják kulcsra az ajtókat akkor, amikor a saját udvarukban vannak.

Besurrantak a házba

A három férfi átugrott a kerítésen és óvatosan, leskelődve beosont a házba. Észrevétlenül átkutatták az idős házaspár otthonát, gyorsan megtalálták a dugipénzt és leléptek. Nem gondolták, hogy a besurranásról videó készült. Az idős házaspár a bűncselekmény napján semmi gyanúsat sem vett észre, hiszen a három férfi óvatosan kutatta át a házat, nem hagytak maguk után rendetlenséget.

Másnap derült ki a lopás

A nagymama másnap szeretett volna kivenni pénzt arról a helyről, ahová eldugta és megdöbbenve látta, hogy egy fillér sincs a dugi helyen, minden pénzüket ellopták. Eszükbe jutott, hogy egy videókamera figyeli a bejáratot, visszatekerték a videót és megdöbbentek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív