Abban a világban élünk, amikor a modern technika elősegítheti a nyugodtabb, kényelmesebb életet, ugyanakkor a betörők vagy tolvajok így is megtalálják annak módját, hogyan szerezzék meg más értékeit.

A karácsony ünnepe a szeretetről, az ajándékozásról szól leginkább, de nagyon sokan elhagyják otthonukat kis időre, hogy a távolabb élő rokonokkal együtt ünnepeljenek. A jó szerencsén túl számos megoldás létezik arra, hogy az otthon is biztonságban legyen.

Természetesen az otthonunk védelmére nemcsak akkor van szükség, ha elutazunk, hanem általánosságban véve is. Ennek érdekében számos intézkedést bevethetünk.

Ajtók és ablakok megerősítése

A jó minőségű zárak védelmet jelenthetnek, de az ablakok esetében külön érdemes lehet ablakrácsot is felszerelni. Azt is szükséges megnézni, hogy a nyílászárók elég masszívak-e.

Világítás

A jó megvilágítás és a mozgásérzékelővel ellátott kültéri lámpa is elriaszthatja a betörőket.

Riasztórendszer

Egy jó minőségű riasztórendszer megakadályozhatja a betöréseket. A hangjelzés elriaszthatja az illetéktelen behatolót, de a modern kültéri wifi kamera még arra is lehetőséget kínál, hogy akár távolról ránézhessünk, hogy mi történik a házunk körül.

Szomszédok bevonása

Amennyiben jó kapcsolatot ápolunk a szomszédokkal és hosszabb időre hagynánk magára az otthonunkat, úgy érdemes megkérni őket, hogy figyeljenek a házra. Ha teljes és kölcsönös a bizalom, akkor a háziállatok etetésén és a szobanövények gondozásán túl az otthon biztonságát is szolgálhatják.

Tüntesd el az árulkodó jelet

Az otthonunk felszereltségére utaló modern elektronikai berendezések dobozát semmisítsük meg, vagy a kíváncsi szemektől elzárt helyen tároljuk, hogy ne legyen vonzó célpontja senkinek.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: alza.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.