Egy hajdúszoboszlói pár elásta lengyel vendégük holttestét, majd betont öntöttek rá. A férfit italozás közben, egy dulakodás hevében ölték meg. A hajdú-bihari nyomozók bűnügyi őrizetbe vették őket, emberölés bűntett miatt kell felelniük.

Jelezték rokonuk eltűnését

Hozzátartozók jelezték Lengyelországból rokonuk eltűnését a magyar rendőrségnek 2023. október elején. Utolsó információjuk az volt, hogy a 43 éves férfi hajdúszoboszlói ismerőseihez ment látogatóba Magyarországra. A helyi rendőrök azonnal az eltűnt keresésébe kezdtek és első ízben azt derítették ki, hogy kihez érkezett a külföldi. Hamar kirajzolódott, hogy egy pár látta vendégül. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megtörtek és beismerték

A 31 éves nőt és barátját, egy 41 éves férfit kihallgatták nyomozók a rendőrkapitányságon. Az elszámoltatás után mindketten megtörtek, és beismerték, hogy van közük a lengyel állampolgár eltűnéséhez.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Közös programokat szerveztek

A magyar férfi egy korábbi külföldi munkája során barátkozott össze a későbbi sértettel évekkel ezelőtt. Azóta ugyan nem tartották a kapcsolatot, azonban idén nyáron megbeszélték, hogy a lengyel férfi eljön Magyarországra meglátogatni őket. A pár elment érte a repülőtérre, majd különböző programokat szerveztek.

Összekaptak valamin

Szalonnasütést tartottak a pár házánál szeptember 30-án este, beszélgettek, alkoholt is fogyasztottak. A két férfi azonban szóváltásba keveredett, verekedni, dulakodni kezdtek, ami a lengyel állampolgár halálához vezetett.

Elásták egy gödörben

Ezt követően a pár arra az elhatározásra jutott, hogy eltüntetik a holtestet. A férfi közel 10 órával a verekedést követően ásott a kertben egy majd 2 méteres gödröt, beletették a testet, mindeközben egy hordóban elégették ismerősük személyes tárgyait és a hátizsákját. Napokkal később a férfi kb. 12 cm betont öntött a betemetett holttestre.

Őrizetbe vették őket

A férfi és a nő tényfeltáró, részletes beismerő vallomást tett. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyesei emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a párt, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat – számolt be róla a police.hu oldal.

Megfojtotta élettársát

Ahogyan arról annak idején a BudaPestkörnyéke.hu beszámolt, 2022 tavaszán egy férfi megfojtotta élettársát. A szörnyűség a nő zuglói lakásán történt, méghozzá úgy, hogy a kisfia is otthon tartózkodott. C. Károly és áldozata, Sz. Zsanett csak két hónappal korábban ismerkedtek meg. 

Jó volt a kapcsolat közöttük

A férfi és a nő kapcsolata jó volt, egészen addig a szörnyű áprilisi napig. Aznap tánc közben Károly véletlenül megütötte könyökkel Zsanett 9 esztendős fia szemét. E miatt a nő neheztelt párjára, és szóvá is tette ezt. Az esetet követően Károly és Zsanett között szóváltás történt. Ez végül dulakodássá fajult, majd C. Károly még ennél is tovább ment. megfojtotta 30 éves élettársát. A történtek után meglepő dolgot művelt.

Sem a mentőket, sem a rendőröket nem értesítette

A férfi a nő gyermekét arra szólította fel, hogy rejtőzzön el egy szekrényben, de ő maga az esetről nem értesítette a hatóságokat. A kisfiú szót fogadott, órák múlva azonban előmászott. Ekkor talált rá holtan az anyjára, és rögtön hívta a rendőrséget és az apját. A 30 éves nőt megpróbálták újraéleszteni a mentősök, de hiába. Életét már nem lehetett megmenteni. Közben C. Károly már rég távozott a lakásáról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ebbe a gödörbe temették a testet. Fotó: police.hu