Hihetetlen kegyetlenség Józsefvárosban: két férfi brutálisan összeverte, majd órákig hagyta szenvedni a segítségért könyörgő ismerősét, aki végül belehalt a sérüléseibe.

Brutális bántalmazás

A Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat két férfival szemben, akik 2022 októberében egy 8. kerületi lakásban egy szóváltást követően brutális módon bántalmazták egy ismerősüket, akit ezután még órákig hagyták szenvedni, mígnem az a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elfajult az italozás

A vádirat szerint a két férfi 2022. október 9-én a késő esti óráktól egy 8. kerületi lakásban italoztak egy régi ismerősükkel. Az éjszaka folyamán szóváltás alakult ki közöttük, amelynek során az egyik férfi ököllel arcon ütötte és a földre lökte az ismerősét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ütötték és rúgták

Ezután csatlakozott hozzá a társa is, s ezt követően már együtt bántalmazták a harmadik felet úgy, hogy mindketten fölé álltak, majd sorozatban, felváltva, testszerte ütlegelték és rugdosták a földön fekvő férfit.

Jelezte, hogy rosszul van

A sértett a bántalmazást követően – az elszenvedett sérüléseiből eredő jelentős fájdalmak közepette – még órákig feküdt a földön, amelynek során többször is jelezte, hogy rosszul van. 

Másnapra meghalt

A két bántalmazó ennek ellenére csak másnap kora délután hívta a mentőket, ám a férfi a segélyhívást követően perceken belül, még a mentők megérkezése előtt az életét vesztette.

Különös kegyetlenség

A Fővárosi Főügyészség a két férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja, és velük szemben határozott idejű fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók – tájékoztatott az Ügyészség.

Kötekedni kezdtek

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy három segédmunkásként dolgozó férfival szemben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség. Még 2021 nyarán egy 6. kerületi épület felújításán dolgoztak, amikor egy munkatársukkal kötekedni kezdtek, majd rá is támadtak. 

Ez vezetett a konfliktushoz

A második emeleten dolgozott két elkövető, akik leadogatták a deszkalapokat az alattuk álló két sértett számára. A fadarabokat a sértettek az egy szinttel alattuk állónak továbbították, aki szintén az ügy vádlottjává vált. A fiatalabb sértett észlelte, hogy az egyik padlólap instabil a lába alatt, ezért arrébb állt.

Az egyik vádlott dühös lett

Miután a fiatalabb sértett arrébb állt, az egyik vádlottnak több lépést kellett megtennie. Ennek okán bele is kötött a sértettbe, és kilátásba helyezte, hogy verekedni fognak. A sértett azonban inkább nem foglalkozott ezzel a kijelentéssel, ami csak olaj volt a tűzre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: rendőrség.