Intézkedő rendőrökre támadt egy agresszív család több tagja is Sajókazán. A Debreceni Járásbíróság letartóztatta a csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal és más bűncselekményekkel gyanúsított hét személyt, akik közül hat büntetett előéletű.

Futásnak eredt

A kazincbarcikai járőrök Sajókazán közlekedtek a szolgálati kocsijukkal, amikor megláttak egy körözött férfit, aki az élettársával sétált az utcán. Amikor a férfi meglátta a rendőröket azonnal futásnak eredt. A járőrök követték a férfit, akit végül utolértek és testi kényszert alkalmaztak vele szemben, hogy megbilincseljék, azonban ő ellenállást tanúsított.

EZT IS ÉRDEMES ELOLVASNOD: “Ki akart lépni ebből a kapcsolatból, párja viszont ezt nem engedte”- autóval hozatta haza párja maradványait Bécsből a nő, miután kioltotta életét

Megragadta a rendőr ruháját

Eközben odalépett az intézkedő rendőrökhöz a férfi élettársa is és kiabálva követelte, hogy engedjék el a párját, majd megragadta az egyik rendőr ruháját és megpróbálta őt lerángatni az élettársáról.

Lökdösték a járőröket

Egy közeli házban a férfi családja egy összejövetelt tartott, így hamar tudomást szereztek az intézkedésről, és ők is a helyszínre siettek. A gyanú szerint az elfogott férfi édesanyja, testvérei és más rokonok lökdösni kezdték a járőröket, akiket a ruházatuknál fogva rángattak, hogy a továbbra is szabadulni próbáló rokonukat ki tudják szabadítani a fogásból.

EZT SE HAGYD KI! A fiatal magyar szépségkirálynő támadójáért fizethet nyomravezetői díjat a rendőrség – Itt vannak az ügy sokkoló részletei

Rendőri erősítés

Végül az egyik rendőr könnyfakasztó spray-t használt az agresszívan fellépő családdal szemben, rövid időn belül pedig megérkezett a helyszínre a rendőri erősítés is, amelyet követően a közrend helyreállt, a körözött férfit pedig elfogták és bevitték a kapitányságra.

Szökés gyanúja

A bíróság álláspontja szerint mind a hét gyanúsítottal szemben indokolt a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása, mert megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének.

FRISS! Két 80 év feletti idős ember életét oltotta ki: örökre börtönbe marad a baranyai férfi

Tanúk megfélemlítése

De megalapozottan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén veszélyeztetnék a bizonyítást, a büntetőeljárásban részt vevő tanúkat megfélemlítenék, jogellenesen befolyásolnák, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el. A végzés két gyanúsított esetében végleges, míg a társaik és védőik fellebbeztek a döntés ellen.

Kiemelt kép: Illusztráció