Robbanás rázta meg a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Alsózsolcát csütörtök délután a boon.hu helyi hírportál szerint. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyi ipari területhez, amely felett időközben hatalmas füstfelhő keletkezett.

Egy gyárban volt a tűz

Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, tűz miatt riasztották a tűzoltókat a településhez tartozó a kőzetgyapotgyárhoz, a mintegy ezer négyzetméteres csarnokban száz négyzetméteren volt tűz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Robbanást hallottak

Miskolcról három egység indult útnak, Tiszaújvárosból pedig egy vízszállító ment a helyszínre. Egy helyi megszólaló azt mondta, délután 12.15 körül megszólaltak a tűzjelző szirénák, erre ő kiszaladt a házból, ekkor hallotta a robbanást és látta az egyre növekvő füstfelhőt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egyre több tűzoltó érkezett

10-15 percen belül már ott voltak az első tűzoltó egységek és megkezdték a lángok eloltását. Egyre több tűzoltó érkezett és hosszú ideig küzdöttek a lángok ellen. Személyi sérülésről egyelőre nem érkeztek hírek.

Műanyag szag terjed

Egy szomszédos üzemben dolgozó munkás arról számolt be, hogy a robbanást nem érzékelte, de a hatalmas füstöt igen és erős égett műanyag szag terjeng a környéken. Mint leírta, füst még most is van, de egyre kisebb. 

Öngyulladásra is képes

Lukács Bence pizzafutárként gyakran jár az üzemben ahol alumínium hulladék feldolgozásával foglalkoznak tudomása szerint. Ennek a poranyaga képes akár öngyulladásra is egy helyi szakértő véleménye szerint.

Beáramlott a forróság

A futár ezúttal is az épület mellett haladt el, amikor felcsaptak a lángok és a kocsi ablakán keresztül is beáramlott a forróság. Egy másik szemtanú a hídról látta meg a felcsapó lángokat, a helyszínre sietett.

Vizsgálják a tűz okát

Feltehetően alumínium por okozhatta a robbanást. A tűz pontos okáról, körülményeiről csak a hatóságok vizsgálatát után tudnak felvilágosítást adni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!