Egész Keszthely gyászolja azt a 16 éves fiút, akire rádőlt egy fa a Vas megyei kalandparkban. Zsigmondék csütörtökön osztálykiránduláson voltak, amikor a tragikus baleset megtörtént.

Tragédia a kalandparkban

A Kekvillogo.hu is beszámolt róla, hogy csütörtökön egy 15 éves fiú meghalt egy 16 éves pedig súlyosan megsérült amikor egy kidőlt fa leszakított egy kötélpályát a Vas megyei Gyöngyösfalu kalandparkjában. Másfél emelet magasságból zuhantak le a fiúk.

Osztálykiránduláson voltak

A tizedikes fiú társaival osztálykiránduláson volt, a kamaszok az összes program közül leginkább a kalandparkot várták. Boldogságuk azonban egyetlen pillanat alatt változott sokkoló drámává, amikor az egyik kötélpályáról Zsigmond a mélybe zuhant.

Esélye sem volt a túlélésre

Gyökerestül kifordult az egyik fa, amelyhez a drótkötél rögzítve volt. A fiúnak esélye sem volt a túlélésre, a földre érés pillanatában meghalt.

EZ IS ÉRDEKELHET! Fekete péntek: motorbalesetben meghalt egy házaspár és egy 49 éves férfi, egy nap alatt 5 motoros ütközött

Két fa közé szorult

A Blikk azt írja, halálát nem a becsapódás okozta, hanem, hogy a teste két fa közé szorult. Zsigmonddal együtt a kötélpályán voltak még többen is, egy diákot medencesérüléssel szállítottak kórházba, harmadik társukat a mentők a helyszínen ellátták, vélhetően sokkot kapott a történtektől.

Megemlékezés a keszthelyi gimnáziumban

Tegnap a keszthelyi Vajda János Gimnázium előtt percről percre gyűltek a mécsesek. Diáktársak, barátok jöttek gyertyát gyújtani, de rengeteg olyan helyi lakos is eljött, aki csak látásból ismerte Zsigmondot. Délután pedig osztálytársai jöttek el az iskolához, mert pszichológus segít nekik feldolgozni a tragédiát. Feketébe öltözve, lehajtott fejjel mentek be együtt a gimnázium épületébe.

Népszerű volt iskolatársai körében

Zsigmond hatalmas népszerűségnek örvendett társai körében, mindenki jószívű, kedves, éles eszű fiúként jellemezte.

„Nagyon jó tanuló volt, több tanulmányi versenyt nyert, közben pedig a sport is nagyon fontos volt az életében. Terepakadály-futó és sakkversenyen is első lett, de az eredményeivel soha nem kérkedett. Nagyon hiányozni fog nekünk” –mondta a gimnázium egyik diákja.

A szülők nem tudnak beszélni a gyásztól

A fiú édesanyja tanárnőként, míg édesapja asztalosként dolgozik. Egyetlen fiuk volt Zsigmond. „Hatalmas a fájdalom a szívünkben, még beszélni sem igazán tudok róla” – mondta megtörten a Blikknek a gyászoló édesapa.

Nagyon ügyeltek a biztonságra

A rendőrség még pénteken is helyszínelt a gyöngyösfalui Holdfény-liget kalandparkban. A park hatalmas népszerűségnek örvend a kalandvágyók körében, szinte mindig telt ház van. A korábban ott járók közül többen is arról számoltak be, hogy a biztonságra különösen ügyeltek a dolgozók.

A fának nem volt koronája

Arról egyelőre nincs senkinek információja, hogy a fákat milyen gyakran és mekkora körültekintéssel ellenőrizték. A kidőlt fának koronája nem volt, csak törzse és gyökere. Ez azért veszélyes a szakemberek szerint, mert magában hordozza, hogy a fa előbb vagy utóbb elhal. Az utóbbi hetek esőzései is közrejátszhattak a tragikus balesetben, hiszen a talaj erősen fellazult.

Kiemelt kép: helyszínelés a baleset után – Forrás: 112press