Vádat emeltek azok ellen a tinédzserek ellen, akik tavaly februárban zúzott kővel dobálták meg az arra haladó gépjárműveket. Tettüknek súlyos következménye lett. Négy autóban is kár keletkezett.

Az előzményekről

Tavaly február 9-én este 18:15 környékén zúzott kővel dobálta meg a 31-es úton közlekedő személyautókat. Az eset Jászjákóhalmán történt. A Szolnoki Járási Ügyészség ez év január 13-án emelt ellenük vádat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez történt az első autóval

Az első autónak megsérült a szélvédője valamint a jobb első ablaka is. Egy nő és három kisgyermek utazott a járműben, amikor kőzápor zúdult rájuk.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Más autósok is kaptak a kövekből

A további autókban egy-egy férfi sofőr ült. A találat ezen autókat a sárvédőjén, a jobb első ajtaján, a jobb első ablakán és a szélvédőjén érte.

Több százezer forint a kár

A négy autóban összesen 680 ezer forint kár keletkezett. A dobálózással két 16 és egy 18 éves fiatalt hoztak összefüggésbe. Eddig büntetlen előéletűek voltak.

Három előkészítő ülés már lezajlott

A Jászberényi Járásbíróság három előkészítő ülésen már túl van. Május 16-án született meg az ítélet a fiatalok ügyében. A vádlottak beismerték, mit követtek el.

Lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról

A fiatalokat társtettesként elkövetett közlekedés biztonsága elleni bűntettben, valamint rongálás vétségében bűnösnek találták. Kettejük 80, illetve 120 óra közérdekű munkát kell, hogy elvégezzen. A harmadik fiatal egy év próbaidőt kapott.

Ezért kaptak különböző mértékű büntetést

Annak a fiatalnak, aki 120 óra közérdekű munkával kell, hogy bűnhődjön, egy korábbi tette miatt is felelnie kellett. 2020 októberében ugyanis megrongálta a helyi piac fedett árusító helyeinek ereszcsatornáit. Az, akit próbára bocsátottak, személyi körülményei miatt kapott enyhébb büntetést.

Ezek is érdekelhetnek!

Jogerőre emelkedett az ítélet

Az ítéletet az ügyészség, a vádlottak és a vádlottak védői is tudomásul vették. Így aztán az ítélet a kihirdetése napján, első fokon jogerőre is emelkedett. Minderről a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya számolt be.

Randalírozó focihuligánok pusztítottak Budapesten

14 focidrukkert kaptak el a fővárosban a tegnapi nap folyamán, akik nem fértek a bőrükbe. A csütörtöki labdarúgó Európa-liga döntője előtt többen magukból kikelve garázdálkodtak. Voltak, akiknél kábítószert is találtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu