Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség azzal a 76 éves nógrádi háziorvossal szemben, aki gyermekekről készült ocsmány fényképeket tartott az elektronikai eszközein.

32 képet találtak

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a háziorvosnál tavaly februárban tartott kutatás során a nyomozók 32, gyermekekről készült undorító felvételeket találtak a számítógépén és egy pendrive-on. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Az orvos is fényképezett

A képek egy részét az orvos maga készítette az akkor még kiskorú, rendelőjében dolgozó fiatal lányról, a nagyobb részét pedig különböző honlapokról töltötte le.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Amerikában is megvádolták

Az ügy előzményeiről tavaly szeptemberben a Kékvillogó.hu is beszámolt. A 74 éves S. Rezső évtizedekig élt Amerikában, ahol egy kisváros, Danville elismert orvosának számított, míg a kilencvenes évek végén nem vádolták meg többrendbeli szexuális zaklatással.

Bevonták az orvosi engedélyét

Bár beismerte az abúzust, azt állította, csak azért, mert nem volt pénze finanszírozni az eljárással kapcsolatos költségeket. Később két betege molesztálása miatt orvosi engedélyét mégis visszavonták, több állam eltiltotta hivatása gyakorlásástól. Ezt követően Mexikóba költözött, onnan kommunikált a hatóságokkal.

Visszaköltözött Magyarországra

Magyarországra 2008-ban tért haza, akkor utaltak ki neki Balassagyarmaton egy lakást háziorvosi szolgálat ellátására. A magyar hatóságokkal néhány évvel később gyűlt meg a baja.

Tudtak a zűrös ügyeiről

Balassagyarmaton már évek óta tudtak arról, hogy a férfinak zűrös ügyei vannak. Közokirat-hamisítás miatt is nyomoztak ellene, mert a gyanú szerint egy pszichoaktív szerekkel kereskedő társaságnak írt fel létező személyek adataival bódító szereket, vizsgálat nélkül. A vényen szereplő betegeket úgy tüntette fel, mintha megjelentek volna nála.

Gyerekekről készített fotókat találtak

Arról nincs pontos információ, hogy még ezzel az üggyel kapcsolatban foglalták-e le a számítógépeit, de a vizsgálat során undorító felvételek is előkerültek.

Három év börtönt kér az ügyészség

A tájékoztatás szerint „a képeken a gyermekek a nemiséget súlyosan szeméremsértő nyíltsággal ábrázolva láthatók.” Az ügyészség megvádolta meg a háziorvost, és három év börtönt, valamint három év közügyektől eltiltást kért a bűnügyi felügyeletben lévő háziorvosra.

Eltiltás alá kerül

Ez abban az esetben történhet meg, ha az orvos az előkészítő ülésen beismeri tettét. Ezen felül a csaknem félmillió forintos bűnügyi költséget is kifizeti, valamint eltiltják majd minden olyan tevékenységtől, amely során 18 év alatti személlyel foglalkozhatna. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció