Hajtóvadászatot szerveztek az ellen a férfi ellen, aki még kedden megpróbált megerőszakolni egy nőt a HÉV-en. Jelenleg egy nyomozócsoport üldözi a támadót, de szükség van az állampolgárok segítségére is, ezért megosztották a férfi személyleírását.

Halálos fenyegetés

A két nappal ezelőtt történt esetben a gödöllői HÉV Szilasliget és Gödöllő, Erzsébet park közötti szakaszán, a szerelvény 3. kocsijában egyedül utazott egy 47 éves nő. Egy férfi ült le vele szemben, aki felszólította, hogy tolja le a nadrágját, különben előveszi a kését és megöli – írja az origo.hu oldal.

Ellenállt a nő

A nő ezt nem akarta. Az elkövető erre a sértett telefonját és pénztárcáját kérte, amit a nő odaadott neki.

Meg is rugdosta a nőt

A férfinak azonban ez nem volt elég. Többször megrúgta, és azt mondogatta, hogy a nő tolja le a nadrágját, különben megöli.

Csak ketten voltak

A nő megpróbált védekezni és segítségért kiáltani, azonban a kocsiban nem volt senki rajzuk kívül. Ahogy közeledtek a Gödöllő, Erzsébet park megállóhoz, a nő közölte a támadóval, hogy a férje ott várja őt.

El tudott menekülni

A támadó erre hátrálni kezdett, majd a leálló HÉV-ről leugrott és elmenekült. A nő megsérült, eltört az orra. Az ügyben ismeretlen tettes ellen indult eljárás szexuális erőszak kísérlete, kifosztás és súlyos testi sértés miatt.  

Személyleírás alapján keresik

A rendőrök pedig több információt is megosztottak a támadóról. A férfi 20-25 éves, kb. 160 centiméter magas, vékony. A támadáskor orrot, szájat eltakaró maszkot, fekete kötött sapkát, tejeskávé színű szövetdzsekit, terepmintás tréningnadrágot és fekete cipőt viselt.

Gyűjtik az információkat

Az ügyben nyomozócsoport alakult. Az egység tagjai folyamatosan gyűjtik az információkat és az adatokat.

Kevés szemtanú

A felderítést nehezíti, hogy a sértetten és a szerelvény vezetőjén kívül egyelőre nem találtak más szemtanút. Eddig több tucat embert kérdeztek ki.

Egyelőre nem jutottak előrébb

Ezenkívül végig járták a lehetséges menekülési útvonalakat, azonban nem jutottak közelebb az elkövetőhöz. Két gyanús férfit bevittek a kapitányságra, de kiderült, hogy nincs közük a támadáshoz.

A Gödöllői Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a támadóval, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-2883 telefonszámon, illetve tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó szám valamelyikén.

Kiemelt kép: illusztráció