Tizenöt évig tartó börtönbüntetést kaphat az a nyíregyházi nő, aki az eddigi információk szerint két gyermeket is a világra hozott az elmúlt években mindkettőt meggyilkolta. A hátborzongató ügy felgöngyölítését megnehezíti, hogy egyik holttest sem került elő.

A konyha mellékhelyiségében szült

2016-ban a nő egy nyíregyházi gimnázium konyháján dolgozott, és a konyha mellékhelységében szült. A babát becsavarta egy rongyba, majd a kukába rakta. A méhlepényt akkor a lefolyóban találták meg a nyomozók. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem került elő a holttest

A nő ekkor beismerte, hogy szült, de a baba állítása szerint nem élt. Mivel a csecsemő holtteste nem került elő, a nyomozó hatóság megszüntette az eljárást, mert nem volt bizonyítható az emberölés. A nő akkor otthagyta a gimnáziumi konyhát és máshol kezdett el dolgozni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Élettársa sem tudta

Az egyébként két nagykorú gyermeket nevelő nő élettársa sem tudta, hogy a párja terhes lett 2020 őszén. Akkor októberben titokban volt is terhesgondozáson, de ezt követően soha nem jelent meg a védőnőnél. Az egyébként vékony testalkatú nő rendszeres nemi életet élt élettársával. A férfi, úgy tudjuk, szeretett volna harmadik gyermeket is, de a nő ettől félt, mivel az egyik gyermekük sérült.

Nem emeltek vádat

Az ügyészség nem tudott akkor vádat emelni, mivel a holttest felkutatása nem járt eredménnyel. Ez a tény lehetetlenné tette a vádemelést, hiszen nem volt megállapítható, hogy élve vagy halva született-e a csecsemő. Vagyis az emberölés semmiképpen nem áll volna meg a bíróságon: ha nincs holttest, nincs bűntett.

Méhlepényt találtak

2021 áprilisában a Bujtosi-tó parkjában egy kutya talált sétáltatás közben egy véres, akkor még nem azonosítható szövetmaradványt. A vizsgálat igazolta, hogy emberi szövetről van szó, a szülésből származó méhlepényről.

Ugyanaz a helyzet állt elő

A DNS vizsgálat feltárta, hogy szövetmaradvány attól a nőtől származik, akit 2016-ban a munkahelyén szült meg egy gyermeket. A csecsemő teste ebben az esetben sem került elő. Gyakorlatilag ugyanaz állt elő, mint a 2016-os, első esetnél.

A parkban hagyta az újszülöttet

 A nő vallomásában elmondta, hogy április 30-án az esti órákban pont a parkban volt, amikor elfolyt a magzatvize. Megszülte a gyereket, a köldökzsinórt egy manikűrollóval elvágta, majd egy pulóverbe bugyolálta a picit, és otthagyta. Ezt követően megszülte a méhlepényt is, amit egy bokros részen hagyott, majd a történteket titokban tartva hazament.

Megnyílt a gyanúsított

A lehallgatások, megfigyelések, titkos nyomozások nem vezettek eredményre. Azonban egy kihallgatás során, amit két nyomozónő vezetett, megnyílt a gyanúsított, és elmondta, hogy a 2021-ben született babája felsírt. Ez alapozta meg a vádemelést.

Nem találták meg a babákat

A 2016-os ügyben nem tudtak vádat emelni, mivel a nő nem mondott semmit. A nyomozók mind a két esetben rendkívül alapos kutatást végeztek. Búvárok vizsgálták át a 2021-es szülés helyszínén a tavat, felkutatták az összes szemetes eszközt, kiszivattyúzták a szennyvízaknát, de a két babát nem találták meg.

Szeretője is volt a nőnek

A Friss Média információi szerint a nőnek szeretője is volt, mégpedig egy ismert ügyvéd. Az ügyben a napokban volt az előkészítő ülés, az ügyész mértékes indítványában 15 év fegyházat kért minősített emberölés miatt, amennyiben a vádirattal egyezően beismeri bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról. A nő végül nem ismerte be a tettét, azaz a bíróságnak le kell folytatnia a bizonyítási eljárást. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI