A pálhalmai és a márianosztrai bv-intézetek egy-egy kutyakiképzője esett munka közben a Dunába Rácalmásnál hétfő délelőtt. Mind a ketten elmerültek, nagy erőkkel keresik őket. A múlt héten a Tisza-tóba fulladt meg egy rendőr.

Két bv-s merült el a vízbe

Az elsődleges információk alapján a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön munkatársai szolgálati ebek kiképzését végezték a helyszínen, amelynek során – eddig nem ismert okból – a vízben elmerültek.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nagy erőkkel keresik őket

A büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai jelenleg is nagy erőkkel keresik az eltűnt kollégáinkat – írta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közleményében.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nagy erőkkel keresik a két eltűnt férfit

Forrás: Facebook

Kutyakiképzést tartottak

Több tűzoltóegység, valamint mentők érkeztek a rácalmási kishídhoz, ahol háromnegyed 12 körül következett be a tragikus esemény: a bv-intézet két kutyakiképző munkatársa speciális feladatot hajtott végre, csónakos keresést gyakoroltak a gondjaikra bízott négylábúakkal, amikor a Dunába fordultak és elmerültek.

A TEK is a helyszínen van

A helyszínen van a Terror Elhárítási Központ is, amely lezárta a területet, és drónokat, búvármentőket, valamint három mentőcsónakot is bevetettek a keresésükre. – írja a duol.hu.

Nagyon veszélyes helyen merültek el

A híd aljától körülbelül 5-7 méterre (Dunaújváros irányába) egy nagyon veszélyes, mély – egyes informácók szerint 15-20 méteres gödör van, amely természetes módon alakult ki a híd pillérei után keletkezett örvények miatt: olyan erős sodrása van, hogy ha valakit elkap, akkor egyszerűen nem tud felfelé-kiúszni belőle. A helybéliek emlékezése szerint az örvény már több áldozatot is követelt, volt egy kisgyermek és katonatiszt is, akik ezen a helyen belefulladtak az örvény miatt a Dunába.  

Eltűnt egy rendőr

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt múlt héten, egy huszonéves rendőrt kerestek a Tisza-tóban, aki a helyi fizetős szabadstrandon, az egyik bója körül tűnt el csütörtökön fürdőzés közben. A rendőrség, a tűzoltóság és a mentők is a csónakokkal keresték a férfit. 

Önkéntesek is keresték

A rendőrök egyenként imádkoztak kollégájukért. A közösségi oldalon több egyenruhás jelezte, hogy csatlakozik a kereséshez. Az egyik hozzászóló, aki a strand mellett lakik, a tragédia másnapján már több önkéntes is csatlakozott a csapathoz, egyelőre eredménytelen a kutatás. A strand egyébként a tragédia miatt másnap ki sem nyitott.

Gyászol a rendőrség

„Gyászolunk. Mi budapesti rendőrök gyászoljuk a Tisza-tónál elhunyt 22 éves kollégánkat és osztozunk Dani családjának fájdalmában. Kollégánk, a Budapesti Rendőr-főkapitányság 6. kerületi Rendőrkapitányságának állományába tartozó Kupai Dániel Ferenc r. őrmester, terézvárosi körzeti megbízott 2022. június 30-án késő délután a tiszafüredi szabadstrandon barátaival fürdött, amikor hirtelen elmerült, és később a búvárok már csak a holttestét találták meg” – írták másnap a BRFK Facebook oldalán.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet

“A fiam teljesen összetört lelkileg” – a háború elől menekült annak a 16 éves lánynak a családja Magyarországra, akit Visegrádnál sodort el a Duna

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook