Még mindig keresik a Dunában azt a 16 éves kislányt, akit tegnap sodort el a Duna Visegrádnál. Három gyerek ment fürdeni a kompkikötő mellé, ahol kifejezetten tilos vízbe menni. A család Kárpátaljáról, a háború elől menekült Magyarországra. Az eltűnt kislány szülei az egyik visegrádi szállodában dolgoznak.

A Dunába mentek fürdeni

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, szerdán eltűnt a Dunába egy 16 éves lány Visegrádnál. 7 éves húgával és a szomszédban élő 14 éves kisfiúval mentek fürdeni. Egy üzemi területen, fürdeni tilos szakaszon mentek be a vízbe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A kompkikötő mellett fürödtek

A folyó ezen a szakaszon különösen veszélyes. A mentésvezető szerint kompkikötő mellett sok az örvény van.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Két napja keresik

A dunai vízirendőrök és a katasztrófavédelem búvárai hajókkal, helikopterrel és szonárral kezdtek az eltűnt lány keresésébe, de még nem találták meg. A Blikknek a városban sikerült megtalálnia a gyerekek családjait, de csak a fiú szülei voltak képesek beszélni a történtekről.

A szülők tudta nélkül mentek a Dunához

„Semmit nem tudtunk arról, hogy a gyerekek a partra indulnak. Csak annyit mondtak, hogy sétálni, csavarogni mennek egy kicsit. Nagyon jóban vannak egymással, minden nap ezt szokták csinálni. Azt hittük, most is csak a focipályára, vagy a boltba mentek. Óránként mindig felhívom a fiamat, hogy merre járnak, ekkor mondta telefonon a rossz hírt” – mondta a Blikknek a 14 éves fiú édesanyja.  

Elsodorta a víz

„Elmondása szerint derékig mentek be a Dunába, az erős sodrás miatt pedig ki akartak jönni, de hirtelen minden elsötétült. A talpával még érezte a talajt, így sikerült elrugaszkodnia. Kapálózott, a kislány pedig belekapaszkodott, így kivitte” – mondta Dávid édesanyja.

Nem tudtak úszni

A 14 éves fiú a kislány nővérét már hiába kereste. Amint kijött a vízből, már hívta is a segélyhívót. Az asszony szerint ez volt az első alkalom, hogy bemerészkedtek a vízbe. A gyerekek úszni sem tudtak biztonsággal.

Nem tudtak jól úszni

„Korábban sosem merészkedtek be a vízbe, ez volt az első alkalom. Ráadásul még úszni sem tudtak biztonsággal. A fiam lelkileg nagyon összetört, sírva aludt el éjszaka fél háromkor” – mesélte a Blikknek a megtört nő.

A háború elől menekültek

A gyerekek szülei azonnal a helyszínre siettek, az elmerült tinédzsert megtalálni azonban már nem tudták. Az érintett család Kárpátaljáról származik és néhány hónapja, a háború elől jöttek Magyarországra. A szülők az egyik helyi szállodában dolgoznak.

Sötétedésig keresik

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője azt mondta, a kislány keresése sötétedésig tart. De amint kapnak éjszaka bejelentést, azonnal intézkednek. A helyi viszonyok alapján felmerült számukra, hogy a Szentendrei-Duna-ágig sodródhatott a test, de vannak olyan pontok, ahol fel is akadhatott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a visegrád kompkikötő – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu