Egy forró vízzel teli edénybe esett a borsodi kisfiú, miután édesapja mosáshoz készült, a forró vizet viszont fedetlenül hagyta az udvaron. A gyerek életveszélyes állapotba került, az apa ellen vádat emelte az ügyészség.

Mosáshoz készülődtek

A borsodi család mosáshoz készülődött az egyik júniusi napon, ezért a férfi kivitte az udvarra a keverőtárcsás mosógépet és a centrifugát. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Fedő nélkül hagyta a forró vizet

A nyári konyhában, egy kisméretű fazékban vizet melegített, majd amikor felforrt, fedő nélkül a nyári konyha bejárati ajtaja előtti járdaszakaszon letette a földre.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A kisfiú bele esett a forró vízbe

Eközben a mosógéptől nem messze játszott a 6 éves kisfia. A férfi hozzálátott a mosógép tisztításához a kerti csapnál, amikor a játék közben szaladgáló gyermek a forró víz közelében szaladgált, majd megbotlott és beleült a mögötte lévő fazékba.

Kórházba vitték a kisfiút

Kiabálására a férfi rögtön kikapta az edényből, élettársával együtt levetkőztették, és a kerti csapnál azonnal hűteni kezdték, majd vizes törölközőbe csavarva kórházba vitték.

Életveszélyes állapotba került a gyerek

A gyermek testének mintegy 60 %-án másodfokú és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, melynek következtében közvetlenül életveszélyes állapotba került.

Felfüggesztett fogházat kértek az apára

Az apa a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta, amikor a vízzel tele fazekat úgy helyezte el a gyermeke közelében, hogy azt nem takarta le, illetőleg egyéb módon nem akadályozta meg a baleset bekövetkezését. Az ügyészség felfüggesztett fogházat kért a büntetlen előéletű családfőre.

Szakszerűtlenül kötötte be az áramot

A Likenews.hu írt tavaly arról az esetről, amikor szakszerűtlenül vezette be az áramot a lakásában egy nyíregyházi férfi, mellyel egyéves gyereke halálát okozta. Az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelt vádat az apa ellen.

Lopott árammal világítottak

A férfi 2019 júniusában úgy döntött, hogy a szomszédos telek villanyórájától az elektromos áramot a házba bevezeti. Ehhez a ház körül fellelhető maradék drótokat és vezetékeket használta fel úgy, hogy az összekötéseket, a fémvezetékek két szálának összesodrásával oldotta meg, majd a toldásokat nem szigetelő szalaggal, hanem a csomagok lezárására szolgáló műanyag szalaggal tekerte körbe. A vezetékeket a lakásban a földön vezette, és azzal a házban különböző fogyasztókat üzemeltettek.

Meghalt az egyéves kisfiú

2019. július 10-én délután a férfi és az akkor egyéves gyermeke a lakóház hátsó szobájában tartózkodott, a csecsemő a földön játszott, miközben a kötésnél hozzáért a szigetelés nélküli, áram alatt lévő villamosvezetékhez. A gyermek az áramütéstől azonnal eszméletét veszítette, és az életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás sem tudta megmenteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció