A BRFK és a társszervek kedden 1589 menekültet fogadtak a fővárosban. A különvonatokkal Kőbánya felső vasútállomásra érkező menekülteket buszokkal vitték a BOK csarnokba.

623 gyermek

Az ukrajnai háború elől 2022. március 29-én 1589 ember, köztük 623 gyermek érkezett Budapestre vonattal. A különvonatokkal Kőbánya-felső vasútállomásra érkező menekülteket buszokkal vitték a BOK csarnokba. Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 17 ember, köztük 9 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A BOK csarnokban segítik a menekülteket

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőr képzésben résztvevőkkel Kőbánya felső vasútállomáson és a BOK csarnokban segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Folyamatos kapcsolattartás

A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

El kellett hagyni a pályaudvarokat

Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt március 21-e, hétfőtől kizárólag a BOK csarnokban fogadják az Ukrajna felől érkező menekülteket, ezzel párhuzamosan megszűnt a Keletiben és a Nyugatiban kialakított segítők tevékenysége a pályaudvarokon. Mint megírtuk a civileknek és önkénteseknek is el kellett hagyniuk a Keleti és a Nyugati pályaudvaron működő létesítményeket.

A BOK csarnokba költöztek

A Miniszterelnökség március 19-én, pénteken az MTI-vel közölte, hogy tranzitvárót alakított ki a Fővárosi Védelmi Bizottság – azaz a katasztrófavédelem budapesti kirendeltsége – az Ukrajnából a háború elől menekülők számára a BOK “B” csarnokban március 21-től.

Naponta több ezer menelült érkezett a pályaudvarokra

Forrás: police.hu

Ide érkeznek a menekültek

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Keleti és a Nyugati pályaudvar helyett először ide érkeznek a menekültek, innen mehetnek aztán buszokkal a pályaudvarokra, a repülőtérre vagy a menekültszállásokra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: BOK csarnok – Forrás: Facebook/Ujhelyi Sándor