Nyugat-magyarországi kábítószer-terjesztők elfogásával folytatódott a hétvégén a rendőrök munkája. A győri egyenruhások kábítószer-kereskedelem miatt négy szombathelyi lakossal szemben intézkedtek, akiket a lakásukon el is fogtak.

Speedet árultak

A nyomozók megállapították, hogy a 25 éves T. Balázs és társai 2021. év eleje óta speedet, azaz amfetamint árultak huszonéves fiataloknak Szombathelyen, az Olad és a Derkovits lakótelepeken. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt is terítették az árut

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

10 helyszínen akcióztak

A győri rendőrök egy összehangolt akció keretén belül május 22-én 10 helyszínen hajtottak végre intézkedéseket: elfogásokat és házkutatásokat. A gyanúsítottak lakásán kábítószergyanús anyagokat, fóliatasakokat és digitális mérleget találtak és foglaltak le.

Ültetvényük is volt

A rendőrség szerint két elkövető lakásán marihuána-ültetvényt is felszámoltak a nyomozók.

Növényeket is neveltek a dílerek

Marihuánaültetvény – Forrás: Police.hu

Négy dílert fogtak el

A nyomozó hatóság a kilenc gyanúsított közül négy fő vonatkozásában megállapította a kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetését.

Kapcsolatban álltak a soproni dílerekkel?

Azt egyelőre még vizsgálják, hogy a szombathelyi dílerek beszerzési forrása bármilyen formában összefüggésbe hozható-e azzal a soproni bűnszervezettel, amelyet egy hónappal ezelőtt számolt fel a rendőrség. Sopronban azért kezdett el vizsgálódni a rendőrség, mert tavaly májusban olyan információt kaptak, miszerint egy soproni lakás postaládáját kábítószer érékesítésére használnak.

Beazonosították a drogterjesztőt

A nyomozók az adatgyűjtést követően kiderítették, hogy a soproni dílerek beszerzési forrása S. Csaba volt, aki először havi, majd heti rendszerességgel több kilogramm kábítószerrel látta el az árusait. A bűnszervezet tagjai legalább öt megyében árulták a kábítószert, főleg marihuánát és kevés amfetamint. Tavaly nyár óta legalább 100 kilogramm drogot adtak el.

Elfogták S. Csabát

Hamar kiderült, hogy S. Csaba külföldi kapcsolatain keresztül intézi és szállítja a drogot Magyarországra. A nyomozásba bekapcsolódott a KR NNI, majd április 28-án, hajnalban rajta ütöttek a férfin a rendőrök. Ezután a KR NNI és a TEK beazonosította, majd elfogta a bűnszervezet albán származású, koszovói vezetőjét, Kristijan S.-t, akinek a búvóhelyén 5 kilogramm marihuánát, 1,5 kilogramm amfetamint és több ezer euró készpénzt foglalt le a nyomozó hatóság.

Letartóztatásokat kezdeményeztek

Az összehangolt akció során 10 kilogramm különböző fajtájú kábítószert foglaltak le a nyomozók, a vagyonvisszaszerzés érdekében pedig több nagy értékű gépjárművet, készpénzt, ékszereket és órákat. 9 főt bűnszövetségben, jelentős értékre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak, az elkövetőkkel szemben pedig kezdeményezték a letartóztatásaikat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Így nézett ki a szombathelyi elfogás

Kiemelt kép: Szombathelyi drogfogás – Forrás: Police.hu