Szegedi drogterjesztő bandát fogtak el, és több mint 5 kilogramm kábítószert vontak ki a piacról a nyomozók – tudatta Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szombaton a rendőrség honlapján. A rendőrök több helyszínen is lecsaptak a dílerekre, az elfogásról készült felvételt a cikk végén nézheted meg.

Lecsaptak a dílerekre

Nyolc helyszín, három terjesztő, öt fogyasztó, valamint 5100 gramm kábítószer a mérlege annak a rajtaütésnek, ami szerdán zajlott Csongrád-Csanád megyében – írja a police.hu.

Szegedi terjesztőket üldöztek

Benzinkúton csaptak le

Miután a rendőrök pontosították a helyszíneket, összehangolt akció során Szegeden, Deszken és Tiszaszigeten jelentek meg a rendőrök. Az első rajtaütéskor egy szegedi benzinkút parkolójában épp akkor csaptak le, amikor a drogüzletet lebonyolították. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

8 helyszín

Ezt követően 8 ingatlanon tartottak kutatást. A helyszíneken talált kábítószergyanús növényi törmelék (marihuána) összességében 4,5 kilogrammot, míg a lefoglalt kábítószergyanús fehér por 600 grammot nyomott. 

Rengeteg drogot találtak

Kihallgatták a dílereket

A 40 éves N. Gézát és a szintén 40 éves feleségét, N.Sz.Szilviát, valamint 41 éves társukat, H. Péter Józsefet azzal gyanúsítják a nyomozók, hogy 2020 ősze óta több alkalommal árusítottak kábítószert szegedi, deszki és tiszaszigeti fogyasztóknak. A triót bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, míg öt huszonéves fiatalt kábítószer birtoklása miatt.

Lefoglalták a tiltott szereket

Kiskorút is veszélyeztettek

Mivel a nyomozás során felmerült a gyanú, hogy a házaspár saját fiatalkorú gyermekének is adott át a drogból, ezért őket kiskorú veszélyeztetésével is meggyanúsították. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mutatjuk a rajtaütést

Kiemelt kép: Lefoglalt áru – Forrás: Police.hu