Péntek 07 óra 10 perckor érkezett a riasztás a biatorbágyi vasútállomáshoz, ahol egy mozdony teteje, vélhetően elektromos zárlat miatt, lerobbant és a kiszakadt tetőlemez a sínekre zuhant. A mentőegységek nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre.

Péntek reggel a biatorbágyi vasútállomás közelében felrobbant egy osztrák teherszállító vonat mozdonyának a teteje.

A fémlemez lerepült a járműről és teljesen leállította a vasúti forgalmat. A Biatorbágyi Önkéntes Tűzoltók és a katasztrófavédelem egységei nagy erőkkel érkeztek a helyszínre.

A MÁV azt írta, hogy Budapest–Győr vonalon Budaörs és Biatorbágy között nem közlekedhetnek a vonatok. Egy tehervonat osztrák (ÖBB) mozdonyáról egy levált alkatrész megrongálta a másik vágányon, a Keleti pályaudvarról Szombathelyre közlekedő Borostyánkő InterCity mozdonyát és kocsijait. Személyi sérülés nem történt.

Ez is érdekelhet: Kecskeméti vonattragédia: az édesanya az internetről tudta meg, hogy baj történt

Mentőorvos is volt a helyszínre érkező biatorbágyi tűzoltó egységben, személyi sérülés szerencsére nem történt, még a mozdonyvezető is épségben megúszta a balesetet.

A MÁV tájékoztatása szerint a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Győr-Szombathely és a Budapest-Győr-Sopron vonalon utazók jelentősen hosszabb eljutási idővel számoljanak.

A soproni és a szombathelyi IC és a bécsi RJ vonatok Tatabánya állomásig közlekednek Győr felől és onnan visszaindulnak Győr felé. A Keleti pályaudvar és Tatabánya között nem közlekednek. Helyettük Kelenföld és Tatabánya között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Biatorbágy és Budaörs, illetve Kelenföld között pótlóbuszok közlekednek a személyvonatok helyett.

A feláras vonatokra nem kell megfizetni a felárat. Biatorbágy-Kelenföld és Törökbálint-Kelenföld között a VOLÁNBUSZ járatain a vasúti bérleteket elfogadják. A Keleti pályaudvar és Kelenföld állomás között az M4-es metró vonalon a vasúti bérleteket és utazási igazolványokat elfogadják.

Ez is érdekelhet: Undorító ocsmányságot követett el a férfi a győri vonaton, keresi a rendőrség

Durva: Darabokra zúzta a gyorsvonat a terepjárót, a sofőr sajnos nem élte túl

Fotók: Facebook/ Balesetinfó és Biatorbágyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület