Összeroncsolódott egy terepjáró, miután személyvonattal ütközött a Nagykanizsa-Murakeresztúr közötti vasúti vonal fénysorompós kereszteződésében 2020. február 13-án. A vonat a síneken több száz métert tolta maga előtt a gépjárművet, amíg a szerelvény meg tudott állni. A terepjárót vezető férfi a helyszínen meghalt.

A Szombathelyre tartó személyvonattal ütközött egy terepjáró csütörtökön délelőtt, Nagykanizsánál a Csengery út-Miklósfa közt lévő ipari terület melletti vasúti átjáróban. Az autó sofőrje elhunyt a balesetben.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által közzétett információk szerint a balesethez a nagykanizsai hivatásos tűzoltók és a zalakarosi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik feszítővágó berendezés segítségével azonnal megkezdték a műszaki mentést.

Az eset körülményeiről a megyei rendőr-főkapitányság a zaol.hu megkeresésére közölte: az ütközés a fénysorompóval biztosított vasúti átjáróban történt, a Csengery úti ipari terület mögötti úton. A jármű sofőrje ezidáig tisztázatlan körülmények közt ütközött a Pécsről Szombathelyre tartó személyvonattal.

Az autót vezető fiatal férfi az ütközés következtében azonnal életét vesztette. Úgy tudjuk, fityeházi lakos volt. A baleset körülményeit vizsgálják, annak körülményeiről pontos információink nincsenek. Így azt sem tudjuk, hogy a fénysorompó működött-e az ütközés pillanatában.

Képek: Helyszínen készült felvételek – Fotó: MTI/Varga György