Egy felelőtlen gyalogos miatt szünetelt órákig a vonatközlekedés vasárnap délelőtt Bátaszék közelében. A Dombóvárról Bajára tartó vonat ugyanis elsodort egy embert a település közelében. A helyszínelés kora délutánig tartott.  

Elsodorta a vonat

A Dombóvárról Bajára 10:20-kor elindult vonat elsodort egy embert Bátaszék közelében. A helyszínelés ideje alatt szünetelt a forgalom Hidas-Bonyhád és Bátaszék állomások között. Emiatt pótlóbuszt rendelt a vasúttársaság. A Dombóvár-Bátaszék-Baja vonalon hosszabb volt a menetidő a délelőtt folyamán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Délutánig helyszíneltek

Röviddel 13 óra után befejezték a baleseti helyszínelést Bátaszéknél, így ismét közlekedhetnek a vonatok Hidas-Bonyhád és Bátaszék állomások között, azóta pedig helyreállt a menetrend a Dombóvár-Bátaszék-Baja vonalon.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Segítettek a tűzoltók

„2023. június.11-én 11:27-kor kaptuk a riasztást: a Dombóvárról Bajára közlekedő személyvonat elsodort egy embert Bátaszék közelében” – írta Facebook-oldalán a Bátaszéki Tűzoltóság. Az egyenruhások nagy erőkkel vonultak a helyszínre és segítettek az utasoknak is elhagyni a szerelvényt.

Sok-sok embernek okozott problémát

„Semmi keresnivalója nem volt ott és sok-sok embernek okozott problémát… Jó lenne már kicsit visszafordítani ezt a felelőtlen, mindenféle gondolkodást és kultúrát mellőző viselkedésformát!” – írta egy hozzászóló a történtek kapcsán.

„Nem ártana ismerni a menetrendet”

„Ha nyílt pályán sétál az ember, nem árt, ha ismeri a menetrendet” – tette hozzá egy másik hozzászóló. Az elsodort személy állapotáról egyelőre nem érkeztek hírek.

Helyszíni felvétel

Sokkoló videó

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy sokkoló gázolásról tett közzé videót a MÁV a közelmúltban: métereket repült a figyelmetlen gyalogos Óbudán. A videón látható, ahogy egy vonat az egyik óbudai állomáson elüt egy nőt, akinek hatalmas szerencséje volt, hogy túlélte a balesetet.

Nem volt elég körültekintő

A MÁV által megosztott videón az látható, ahogy a nő – miközben feltehetően azt a vonatot kereste, amivel utazni akart – nem volt elég körültekintő. Először átkelt egy vasúti sínen, majd láthatóan meggondolta magát, visszafordult, ám nem vette észre, hogy éppen egy vonat érkezik, ami hatalmas sebességgel oldalról el is találta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: Bátaszéki Tűzoltóság