Körvonalazódik, miből alakult ki a halállal végződött tömegverekedés Érden. Az érdi férjétől elszökött enyingi feleség miatt visszakérték az esküvő árát az érdiek, mire az enyingiek a másik családot érintő pikáns részletekkel válaszoltak.

Félresiklott házasság

Körülbelül egy évvel ezelőtt egy enyingi lányt elvett feleségül egy érdi férfi. A házasságba kb. fele-fele alapon szállt be a két család, a teljes költség 6 millió forintra rúgott. A házasság azonban gyorsan megromlott, állítólag azért, mert a férj csicskának, bejárónőnek használta a feleségét.

A KEKFENY.com cikkeit az érdi balhéról ide kattintva tudod elolvasni.

Az asszony nyolc hónapnyi házasság után akkor szökött haza, amikor a férje állítása szerint bántalmazta, megverte és ezután nem mehetett el orvoshoz. Az enyingiek állítólag mérgesek voltak emiatt, azonban úgy voltak vele, hogy egyszeri botlásról lehetett szó, az asszony viszont nem akart visszamenni a férjéhez.

Ezután érkezett a “kérés” érdi részről, hogy akkor az enyingiek fizessék vissza az esküvő költségét. Ezt a másik fél kinevette, szerintük ugyanis ennyi idő után már semmi nem jár vissza, “lejárt a garancia” – írja a 112press.

Érdi oldalról azt állították, hogy az enyingiek tiszteletlenül beszéltek velük és olyan állításokat tettek, miszerint érdi, “köztiszteletnek örvendő” családfő feleségével háltak, az asszony akaratából. A többi, nyilvánvalóan hergelésnek szánt kijelentésből azonban néhány igaznak bizonyult, ami végtelenül felbőszítette az érdieket.

Nem ez volt az első összetűzés

Néhány hete Siófokon, a sétányon találkozott néhány ellenérdekelt családtag, ez verekedéssé fajult.

Az érdi család aztán “megbeszélésre” hívta az enyingieket. Erre az elmondások szerint egy Peugeot-ban 5 fő indult el.

Végül Érden rendezték a dolgot

Első alkalommal az enyingiek elmenekültek a közel tízszeres túlerő elől, majd csatlakozott hozzájuk egy budapesti építkezésen dolgozó munkásbrigád is, E-osztályú Mercedesszel, mivel a “közelben voltak”. Valamelyik csapatot a tárnoki temetőnél is “beszorították”, ott is volt valamilyen adok-kapok.

Ekkor már komoly szócsata alakult ki az interneten, élő videóban gyalázták, hergelték egymást a felek, majd az enyingiek visszamentek az érdi benzinkúthoz, ahol állításuk szerint még ki sem szállhattak, már ütötték az autóikat, kiütötték a szélvédőt stb.

Az autókból menet közben kiugráló férfiak ekkor vettek elő a csomagtartóból ásót, vascsövet, csákányt és kést. Ez utóbbival szúrták meg az érdi 50 éves férfit, aki a sérüléseibe belehalt.

“Biztosan nem volt cél a megölése, de önvédelem volt, vagy ő marad ott, vagy az, aki  rátámadt. Ez nagyon sajnálatos, hiszen emberéletről van szó” – mondta az egyik helyi a 112pressnek.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: 112press