12 személy letartóztatását indítványozta a Pest Megyei Főügyészség a csütörtök esti halálos kimenetelű tömegverekedés miatt. A főügyészség tájékoztatása szerint az enyingi és az érdi nagycsalád tagjait távoli rokoni szálak fűzik egymáshoz.

Amint azt a KEKFENY.com is megírta, csütörtök este az enyingi família legalább tizenhat tagja jelent meg az érdi benzinkútnál, hogy a korábbi közösségi oldalon való fenyegetőzés, és üzengetés után ott találkozzanak az érdi család tagjaival. Mindkét család különböző ütlegeket, ásót, vascsövet, illetve szúró-vágó eszközöket vitt magával a találkozóra. A benzinkútra érve az érdi családhoz tartozó egyik személy elütötte az ott várakozó másik család egyik tagját, majd tolatásba kezdett és elütött egy másik embert is.

Ezután az enyingiek a gépkocsija köré gyűltek, és kirángatták az utasait, közben pedig verekedésbe keveredtek az érdi család többi helyszínre érkező tagjával is. A verekedő felek különböző szúró és ütő eszközökkel csépelték egymást, s még gázpisztollyal is adtak le lövést.

Szíven szúrták a férfit

A balhé közben az egyik enyingi érdekkörbe tartozó 36 éves férfi egy hegyes eszközzel szívtájékon szúrta az egyik érdi férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem sokkal később meghalt. Az 50 éves  férfit a kocsijában érte a szúrás, s több vérnyomot is találtak a járműben a nyomozók.

A tömegverekedés során két ember életveszélyes, három súlyos, hét ember pedig könnyebb sérülést szenvedett. A 24.hu úgy tudja,  a könnyebb sérüléseket szenvedők közül már többen is elhagyhatták a kórházat.

A főügyészség hét enyinginek és öt érdi férfinek indítványozta a letartóztatását a balhé után bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének a veszélye miatt. Az emberöléssel gyanúsított 36 éves férfinak pedig szökés, elrejtőzés veszélye miatt is kérték a letartóztatását.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu