Azok a cégek, amelyek ingyenes megoldást használnak a levelezésük lebonyolítására, komoly kockázatokkal kell, hogy számoljanak. Könnyen illetéktelenek kezei közé kerülhetnek kényes adatok vagy akár levéltitkok is.

Az ilyesmi elkerülése érdekében a céges levelezést érdemes inkább szüntelen ellenőrzés alatt tartott szervereken keresztül intézni. Rengeteg kiberbűnöző próbálkozik adathalászattal. Egy felelős cégvezetőnek ügyelnie kell az IT biztonságra, és nem engedheti meg azt, hogy könnyen az adathalászok prédájává váljanak akár a saját dolgozói, akár a partnerei vagy ügyfelei. A Sybell oldalán rengeteg hasznos tanács olvasható ennek kapcsán.

Ezek az ingyenes postafiók veszélyei

Az ismertebb levelező alkalmazásokat a kiberbűnözők is kedvelik. Ezért aztán rengeteg spam és adathalász jellegű e-mail érkezik az ilyen postafiókokba.

A Google napi szinten százmilliós nagyságrendben blokkol adathalász üzeneteket. Minden ilyen levelet azonban nem tudnak kiszűrni.

Sokan mégis úgy hiszik, hogy az olyan levelezők esetében, mint a Gmail nem érheti baj a felhasználókat. Ez azonban nem feltétlenül van így, hiszen nem is olyan régen nyilvánosságra került bő ötmillió Gmail felhasználó adata.

Így lehet elkerülni a céges levelezések nyilvánosságra kerülését

Az a vállalkozás, amelyik nem szeretné, hogy szinte bárki által hozzáférhetővé váljon a céges levelezése vagy az adatai, jól teszi, ha messziről elkerüli az ingyenes levelezőrendszereket. Csábító lehet, hogy mennyi pénzt meg lehet így spórolni havi szinten, ám érdemes belegondolni abba, hogy mekkorák lehetnek a károk, ha valami nem várt dolog történik.

Az ingyenes levelezőkkel az a probléma, hogy a hackerek fókuszában vannak. Amint találnak egy biztonsági rést a kiberbűnözők, máris temérdek adatot tudnak megszerezni. Az áldozatok közé bármelyik cég is bekerülhet, nem csak magánszemélyek.

Egy frissítés során becsúszó hiba esetén kikerülhetnek a világhálóra a jelszavak. Innen egyetlen lépés, hogy a vállalkozás alkalmazottainak, partnereinek, ügyfeleinek az érzékeny adatai is közkinccsé váljanak.

Ha céges levelezésről van szó, akkor nagyon fontos a biztonság

Egy magánszemély számára is érzékeny veszteség lehet, ha valaki feltöri a postafiókját. Odaveszhetnek fotók, dokumentumok vagy akár elektronikus számlák is, vagy kiszivároghatnak szenzitív adatok. Egy cég esetében még nagyobbak lehetnek a károk.

Az üzleti és a belsős vállalkozáson belüli kommunikációhoz mindig érdemes egy megbízható cég levelezési szolgáltatását igénybe venni. Csak olyan szolgáltatónál érdemes ilyesmire előfizetni, amely szavatolja, hogy ezek a levelezések a létező legnagyobb biztonsági elvárásoknak megfelelően lesznek kezelve.

A partnerek és ügyfelek bizalmát nem könnyű megszerezni, de nagyon gyorsan el lehet veszíteni. A megszerzésükben fontos szerepet játszhat egy céges domain névvel ellátott, egyedi e-mail postafiók. A megtartásuk szempontjából pedig lényeges, hogy fel se merüljön akár a partnerekben, akár az ügyfelekben, hogy a levelek tartalma illetéktelenek számára is láthatóvá váljon.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: sybell.hu

Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.