Háromszor is küldött fenyegető levelet a zalaegerszegi iskoláknak a 15 éves fiú. A rendőrök elfogták.

Háromszor is fenyegetőzött

A zalaegerszegi rendőrség február 7-én indított nyomozást közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt az akkor még ismeretlen elkövető ellen, aki egy hónapon belül háromszor küldött fenyegető tartalmú email üzenetet több zalaegerszegi oktatási intézménynek. Levelében robbantással fenyegetőzött, mellyel a köznyugalmat súlyosan megzavarta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Komolyan vették a rendőrök

A rendőrök mindhárom alkalommal szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószerkereső kutyák segítségével vizsgálták át az épületeket. A bombariadóval érintett iskolákban gyanús tárgyat vagy robbanószerkezetet nem találtak. A lakosságvédelmi intézkedések mindegyik esetben közel 6000 embert érintettek, írja a rendőrség. Február elején hét oktatási intézmény kapott fenyegető levelet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Beismerte a tettét

A rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, egy 15 éves kamasz fiút, az egyik érintett iskola tanulóját. Kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte. A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást a fiú ellen közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Öt év is járhat

Mint a Police.hu hírében írják, azok a bejelentők, akik a köznyugalom súlyos megzavarására alkalmas, hamis bejelentést tesznek, híresztelnek, esetleg azt a látszatot keltik, hogy valamilyen közveszéllyel járó esemény következik be, minősített esetben akár öt évi szabadságvesztésre is számíthatnak.

Hazaküldték az érintett iskola tanulóit

Ahogy beszámoltunk róla, Zala vármegyében ismét tanulókat kellett hazaküldeni. Erre egy újabb bombariadó miatt került sor, az ismeretlen ugyanis azt helyezte kilátásba, hogy iskolákat fog felrobbantani Zalaegerszegen, számolt be róla a frisshirek.hu internetes portál.

Több iskolát is megfenyegettek

A fenyegetés hatására az SZC Deák Ferenc Technikum tanulóit haza is küldték. A bombariadó kapcsán érintett volt a Csány László Szakgimnázium, a Zrínyi Miklós Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Gimnázium, az SZC Széchenyi István Technikum, az Ady Endre Általános Iskola és Gimnázium. A Mindszenthy iskola viszont nem kapott ezúttal fenyegető üzenetet.

Komolyan veszik a dolgot

A fenyegetést nem veszi félvállról a tankerület. Amíg nem bizonyosodtak meg róla, hogy a gyerekek nincsenek tényleges veszélyben, addig az Ady Endre Általános Iskola és Gimnázium diákjai az utcán várakoztak. A diákok szüleit a KRÉTA rendszerén keresztül értesítették a történtekről.

Harmadjára történt fenyegetőzés

Az ismeretlen nem először helyzete kilátásba, hogy szörnyűséget követ el. Korábban február 7-én majd február 27-én is bombariadót kellett elrendelni több zalaegerszegi iskolában. Először „Robban a bomba!” címmel kapott elektronikus üzentet szinte kivétel nélkül mindegyik helyi oktatási intézmény.

Közzétették a fenyegetőzés szövegét

Az egyik közösségi oldalon nyilvánosságra hozták a fenyegetést. Az ismeretlen borzalmas tettekre készül ez alapján. Azt ugyanakkor nem írta meg, hogy mi az indítéka. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez áll a levélben

„Utáljuk ezt a kib*szott világot!
A mi egyetlen küldetésünk a gyilkolás!
Minél gyorsabban tűnik el az emberiség a föld színéről, annál jobb!
Senki sem marad élve!
Nem sajnáljuk az emberiséget!
Fel fogjuk robbantani az iskolát!
Ezernyi magyar gyerek vére fog a levegőbe repülni!
Köztetek vagyunk!
Mindenki meg fog halni!”

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI