Az M1 autópályán szombaton történt halálos tömegszerencsétlenség vizsgálatához kérnek segítséget a Pest vármegyei közlekedési vizsgálók.

25-en kerültek kórházba

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportál beszámolt róla, szombaton kora délután az M1-es autópálya győri oldalán, Herceghalom térségében 41 jármű ütközött össze, ami közül 19 kigyulladt. A tragédiában egy 44 éves budapesti férfi meghalt, további 39 ember megsérült – ketten életveszélyes, tizenketten súlyos, huszonöten könnyű sérüléssel kerültek kórházba. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Ismeretlen tettes ellen nyomoznak

A rendőrség közúti baleset okozása vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, a halálos tömegszerencsétlenség okának és körülményeinek tisztázása szakértők bevonásával megkezdődött.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elkérik a felvételeket

Ennek érdekében azt kérik, hogy jelentkezzen, aki a balesettel kapcsolatban érdemleges információval, illetve mobileszközzel vagy fedélzeti kamerával rögzített kép-, vagy videofelvétellel rendelkezik. A rendőrség egy külön erre a célra elkülönített elektronikus postafiókot hozott létre, a jelentkezéseket az [email protected] e-mail címre várják.

Ilyen felvételeket várnak:

Segítik a kárrendezést

Annak érdekében, hogy a Magyar Biztosítók Szövetsége a jogcím nélküli előlegek kifizetésére minél hamarabb intézkedhessen, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a tömegszerencsétlenség azonosított károsultjai kárigényeinek tekintetében soron kívül gondoskodik a szükséges rendőrségi igazolások kiállítására és megküldésére. A korábban említett [email protected] elektronikus címre várják az erre vonatkozó igénybejelentéseket is.

Hatalmas szél volt

A baleset okait vizsgálják. „A mi információink szerint ebbe a lokális szélátfúvásba érkezett meg néhány autó. Valaki fékezni kezdett, és tulajdonképpen egy tömegkarambol alakult ki” – ezt mondta az autópályákat üzemeltető cég szóvivője az RTL-nek.

Szinte semmit sem láttak

Szimicsku László azt mondta, amint értesültek a balesetről, azonnal „megnézték a kameraképeket, amin nem nagyon lehetett látni semmit, csak annyit, hogy tűz ütött ki, ugyanis a környéken nagy volt a szél.” Egy húsz méteres sávban keletkezett szélátfújás.

Kamionok és személygépkocsik egymáson

70 tűzoltó érkezett a helyszínre

A tűz valószínűleg az egyik járműről terjedt át a másikra. 7 városból 70 tűzoltó érkezett perceken belül a helyszínre. A lánglovagoknak összetett feladata volt a helyszínen hiszen megkellett akadályozni a tűz tovább terjedését, valamint fel kellett kutatni az esetleges gépjárműben rekedt utasokat is. A roncsokban végül nem találtak embereket a tűzoltók. Szívszorító volt látni a baleset közvetlen közeléből menekülő családokat, gyermekeket és szülőket egyaránt.

70 tűzoltó érkezett a helyszínre

A tűz valószínűleg az egyik járműről terjedt át a másikra. 7 városból 70 tűzoltó érkezett perceken belül a helyszínre. A lánglovagoknak összetett feladata volt a helyszínen hiszen megkellett akadályozni a tűz tovább terjedését, valamint fel kellett kutatni az esetleges gépjárműben rekedt utasokat is. A roncsokban végül nem találtak embereket a tűzoltók. Szívszorító volt látni a baleset közvetlen közeléből menekülő családokat, gyermekeket és szülőket egyaránt. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó