Versenyt futottak az idővel, de végül megtalálták azt az idős asszonyt, aki eltűnt otthonából néhány nappal ezelőtt. Kutyás egységek és drónok is érkeztek a helyszínre, hogy segítség a keresést. Magánszemélyek is csatlakoztak, akik megállás nélkül kutattak a környéken. Végül fél pár zokni és egy fésű segített abban, hogy sikerrel érjen véget a kutatás.

Eltűnt az otthonából

Október 4-én kaptak bejelentést Anna néni eltűnéséről. Aznap nem találták meg és mivel éjszaka nagyon lehűlt az idő, és több, mint 24 óra eltelt, így fennállt a kiszáradás veszélye is, ezért nagyon kevés esélyt láttak arra, hogy élve találják meg a kisnánai asszonyt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindenki segített, aki tudott

Kutyás egységek és drónok is érkeztek a helyszínre, hogy segítség a keresést. Magánszemélyek is csatlakoztak, akik megállás nélkül kutattak a környéken.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Versenyfutás az idővel

„Versenyt futottunk az idővel. Elindult az élőlánc kül-és belterületen egyaránt. Minden zegzugot át kellett fésülnünk, mert feltételezhető volt, hogy a néni éjszakára behúzódhatott akár egy bokor alá is. Délutánra egyre kevesebb esélyt láttunk rá, hogy sértetlenül megtaláljuk a hölgyet, de nem adtuk fel. Ekkor találtunk egy fél pár zoknit és egy fésűt. Szerencsénkre Anna néni dupla zoknit hordott, s a rokonai beazonosították, hogy a talált darab az övé, ahogy a fésű is – elevenítette fel a történteket Kele Gábor a bűnügyi parancsnok.

A meder felé vette az irányt

„Én az élőlánctól eltávolodva a meder felé vettem az irányt, mert az járt a fejemben, hogy ha már nekünk is nehéz menni a bokros részen, lehet, hogy Anna néni is keres egy csapást, ahol kicsit könnyebben haladhat. Ott találtam meg a másik zoknit” – folytatta a történetet a rendőrszázados.

Egy bokros részen találta meg

A bűnügyi parancsnok a zoknitól körülbelül száz méterre, egy bokros részen látta meg Anna nénit. A földön feküdt, fogytán volt az ereje, de a legfontosabb ebben a pillanatban az volt, hogy megtalálták.

Ez csodának számít

„Ez volt életem egyik legszebb pillanata. Csodának számít, hogy élve megtaláltuk, ez idős korban, 24 óra eltelte után már nagyon ritka. Rögtön próbáltam nyugtatni, hogy az ő védelmében vagyok ott, és azért jöttem, hogy segítsek neki. Így a rémület után gyorsan egy nagy megkönnyebbülést láttam a szemében” – mondta a rendőrszázados a heol.hu portálnak.

Mindenki meghatódott

Nemsokára megérkeztek a hozzátartozók, akik segítettek neki felöltözni. Anna néni inni is kapott és nagyon boldog volt, hogy rátaláltak. Többen segítettek kivinni a gyorsan kiérkező mentőhöz. „Még a legkeményebb férfiemberek szemében is könny gyűlt össze, hogy élve találtuk meg” – fogalmazott a hölgy megtalálója.

15 éve az első

Kele Gábor már lassan 15 éve van a szakmában, de Anna néni volt az első olyan személy, akit sikerült 24 óra elteltével élve megtalálnia. Ahogy elmondta: nagyon hatékony és összeszedett csapatmunka vezetett oda, hogy megtalálták az idős hölgyet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció