Két fiatal férfi egy 30 éves utcazenész ellen fordult Győrben, akinek az összegyűjtött apróját el is vették tőle. A fenyegetőző férfiak egy késsel rabolták ki a szerencsétlen gitárost – a bűncselekményről készült, korhatáros felvételt a cikk végén nézheted meg.

Aluljáróban mentek oda a zenészhez

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint 27 és 26 éves férfi 2020 augusztusában először pénzt kért a zenésztől, aki viszont ezt visszautasította. Ezt követően a két férfi másokhoz is odament, hogy pénzt kérjenek, azonban senkitől sem kaptak semmit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Győri aluljáróban próbáltak pénzt szerezni

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Visszamentek a zenészhez

Miután a huszonéves férfiak nem jártak sikerrel, ezért úgy döntöttek, hogy visszanéznek a zenészhez, hátha mégis akad nála valamennyi apró, amit megszerezhetnének tőle. Ekkor vissza is mentek a gitároshoz, akit meg is fenyegettek.

Késsel fenyegetőztek

Ezt követően a két férfi előkapott egy 10-15 cm pengehosszúságú kést, melyet a gitárosra fogtak, miközben azzal fenyegették a férfit, hogy ez „az ő területük”. Ezek után a támadók 4.000 forintot vettek ki a zenész gitártokjából.

Ez is érdekelhet

Hosszú évekre börtönbe kerülhetnek

A vádhatóság felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat a többszörösen büntetett, letartóztatásban lévő férfiakkal szemben. Késes fenyegetőzésükért 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés büntetés szabható ki.

Szintén Győrben történt

Győri Járásbíróság dönthet

A késsel fenyegetőző férfiak ügyében a Győri Rendőrkapitányság folytatott le nyomozást, érdemi döntést pedig valószínűsíthetően a Győri Járásbíróság fog hozni.

Biztonsági kamera kapta le a fenyegetőzést

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet az ügyészség videójából