A Pápai Járási Ügyészség testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak, zaklatás és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal az 54 éves férfival szemben, aki éveken keresztül bántalmazta, fenyegette feleségét, melynek többször a gyermekeik is tanúi voltak.

Tekintélyelvűség

A vádirat szerint a Pápa közeli faluban élő elkövető családjában a tekintélyelvűség uralkodott, és a férfi döntéseit a családtagoknak be kellett tartaniuk. A házastársak kapcsolata már a kisebb gyermekeik születése idején, megközelítőleg 2006-tól megromlott, gyakorivá váltak közöttük a viták, a férj rendszeresen lealacsonyító, az emberi méltóságot súlyosan sértő kifejezésekkel illette a feleségét, de volt, hogy bántalmazta is az asszonyt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ököllel ütötte a feleségét

A viták oka általában a nő jelentéktelen mulasztása, figyelmetlensége volt, melytől a férfi ingerültté vált, és leggyakrabban tenyérrel arcon ütötte a feleségét, de az is előfordult, hogy ököllel ütötte, megrúgta.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Súlyos beteg lett az asszony

A verbális és fizikális bántalmazások azt követően is folytatódtak, hogy a nőnél súlyos betegséget állapítottak meg, és az elmúlt év szeptemberétől egyre gyakoribbá váltak.

Nem védekezett

A feleség a bántalmazó magatartással szemben nem védekezett, mert attól a férje csak még agresszívebbé vált, utóbb pedig az egészségi állapota sem tette lehetővé, hogy ellenállást tanúsítson. A sértettnek a bántalmazások következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A gyerekek mindent hallottak

A jelenleg kamaszkorú gyermekek a házuk adottságai miatt többnyire fültanúi voltak édesanyjuk szidalmazásának, becsmérlésének, de előfordult, hogy a vádlott maga számolt be arról, hogy megverte az édesanyjukat, mert nem fogadott szót.

Nagyon féltek

A kiskorú gyerekek tartottak a férfitól, a kéréseit ellentmondás nélkül teljesítették, a szüleik konfliktusába pedig nem avatkoztak be, és rendszerint arra kérték édesanyjukat, hogy tegye azt, amit apjuk kér tőle.

A gyerekeket is bántotta

A férfi a három gyermek nevelése során is alkalmazott testi fenyítést, de olyan is előfordult, hogy az egyik hazugságon fogott gyermekét megütötte, leköpte, és a nyakánál fogva rángatta.  

Börtönbe mehet

Az ügyészség a vádiratában a férfivel szemben börtönbüntetés kiszabására és a közügyektől, valamint minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől történő eltiltására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak, melynek során tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy kiskorúval egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik