Óriási felháborodást keltett az a férfi, aki a múlt hétvégén megvakította volt barátnőjét. Bár az eset szinte felfoghatatlan, nem példa nélküli, hogy valaki féltékenységből elvegye a szeme világát annak, akit valaha állítólag szeretett.

Kénsav a zongoratanár arcába

1926. december 14-én egy Klein Szeréne nevű nő kénsavval leöntötte Ricsey György nevű zongoratanárát. A férfi arca eltorzult és mindkét szemére teljesen megvakult. A cselekmény mögött a féltékenység állt. A budapesti bíróság először enyhítő körülménynek vette a „szerelemféltésből fakadó rendkívül izgatott állapotot”, de a kúria végül súlyosbított az ítéleten, és a nőt kétévi fegyházbüntetésre ítélte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megvakította a férjét, majd bekísérte a bíróságra

Felesége támogatta be a bíróságra, de a nő ezután a vádlottak, a férj pedig a sértettek padjára ült egy 1929-es bűnügyben. Rátisz Józsefné marólúggal vakította meg férjét, majd sírva mondta el a bírónak, hogy a férje elhagyta, és más nőkre vetette a szemét. Az eset után asszony magához vette a megvakított férfit, aki megbocsátott feleségének. A nőt egészségrontás bűntettében mondták ki bűnösnek, és egy év két hónap börtönre ítélték.

Túlélte, amit nem lehet

Valóságos rémdráma zajlott le 1933 őszén az Eger melletti Besenyőteleken. Egy Antal Lajos nevű férfi a 18 éves Szabó Júliával kezdett el veszekedni, és amikor látta, hogy nem boldogul, dühében kinyomta a lány mindkét szemét, majd bicskájával átvágta Júlia torkát. A későbbi sajtóbeszámolók viszont már „csak” a torok átvágását említik és azt, hogy a fiatal nő szerencsére túlélte a támadást.

Fél szemmel is bosszút esküdött

Egy évvel később még az előbbieknél is elképesztőbb eset történt a Pest megyei Abonyban. Egy 17 éves lány Fehér József abonyi sütőmunkást, régi udvarlóját, akit hűtlenségen ért, féltékenységből marólúggal arcul öntötte. A férfi fél szemére megvakult, a lányt pedig egy hónapra ítélte a fiatalkorúak bírója. A megvakított férfi azt mondta, hogy ha a lány szabadul, feleségül fogja venni, de ehelyett agyonlőtte, amikor újra találkoztak.

Lúgkővel támadt a bádogosmester

Hogy mi történt az 1930-as években, rejtély. Az is lehet persze, hogy az akkori sajtó volt nagyon jól értesült az elképesztő bűncselekményekkel kapcsolatban. 1936 nyarán egy Katz Lipót nevű újpesti bádogosmester a vele közös háztartásban élő Mohai Mihálynét egy veszekedés hevében lúgkővel megvakította. A szerencsétlen asszonyt életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Önmagát sem kímélte a féltékeny órás

Egy évvel később Baján egy Rugasics Sándor nevű órásmester féltékenység miatt marólúggal megvakította feleségét, akit egy évvel korábban vett el, de a fiatal nő elhagyta. Férje az utcán öntötte le az erős lúgkőoldattal, majd a maradékot megitta. A nő állapota az utolsó hírek szerint válságos volt, férje pedig belehalt.

Sírva ismerte be tettét Márta

Kétévi fegyházra ítélték azt a nőt, aki 1943-ban ugyancsak féltékenységből marólúggal megvakította udvarlóját. Kurtyán Márta a bíróság előtt sírva ismerte be bűnösségét. Azt mondta, nagyon szerette a férfit, de az elhagyta, és hiába kérte, hogy térjen vissza, már nem törődött vele.

Felakasztották a sósavas takarítónőt

Ugyancsak féltékenység állt annak a borzalmas ügynek a hátterében, amikor egy takarítónő volt párja gyerekein állt bosszút. Szabó Simon Teréz az 1960-as években sósavval öntötte le a 9 éves Évát és a 11 éves Tibort. Mindkét gyermek megvakult, a nőt pedig halálra ítélték és 1962-ben kivégezték. A sósavas merénylőről részletesebben is írtunk a Kékvillogó.hu-n.

Évekkel később az apját is megölte

2003-ban egy T. Béla nevű tornyospálcai férfi a szomszédos fényeslitke határában különös kegyetlenséggel ölte meg menyasszonyát, Beatrixet. A férfi kiszúrta a holttest szemeit és fel is gyújtotta. Mivel a férfi nem volt beszámítható, öt év kényszergyógykezelés után hazaengedték, ahol pár évvel ezelőtt megölte saját apját is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Fortepan.hu/KV-grafika