Óriási felháborodást keltett az a férfi, aki a múlt hétvégén megvakította volt barátnőjét. Bár az eset szinte felfoghatatlan, nem példa nélküli, hogy valaki féltékenységből elvegye a szeme világát annak, akit valaha állítólag szeretett.

Kénsav a zongoratanár arcába

1926. december 14-én egy Klein Szeréne nevű nő kénsavval leöntötte Ricsey György nevű zongoratanárát. A férfi arca eltorzult és mindkét szemére teljesen megvakult. A cselekmény mögött a féltékenység állt. A budapesti bíróság először enyhítő körülménynek vette a „szerelemféltésből fakadó rendkívül izgatott állapotot”, de a kúria végül súlyosbított az ítéleten, és a nőt kétévi fegyházbüntetésre ítélte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megvakította a férjét, majd bekísérte a bíróságra

Felesége támogatta be a bíróságra, de a nő ezután a vádlottak, a férj pedig a sértettek padjára ült egy 1929-es bűnügyben. Rátisz Józsefné marólúggal vakította meg férjét, majd sírva mondta el a bírónak, hogy a férje elhagyta, és más nőkre vetette a szemét. Az eset után asszony magához vette a megvakított férfit, aki megbocsátott feleségének. A nőt egészségrontás bűntettében mondták ki bűnösnek, és egy év két hónap börtönre ítélték.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Túlélte, amit nem lehet

Valóságos rémdráma zajlott le 1933 őszén az Eger melletti Besenyőteleken. Egy Antal Lajos nevű férfi a 18 éves Szabó Júliával kezdett el veszekedni, és amikor látta, hogy nem boldogul, dühében kinyomta a lány mindkét szemét, majd bicskájával átvágta Júlia torkát. A későbbi sajtóbeszámolók viszont már „csak” a torok átvágását említik és azt, hogy a fiatal nő szerencsére túlélte a támadást.

Fél szemmel is bosszút esküdött

Egy évvel később még az előbbieknél is elképesztőbb eset történt a Pest megyei Abonyban. Egy 17 éves lány Fehér József abonyi sütőmunkást, régi udvarlóját, akit hűtlenségen ért, féltékenységből marólúggal arcul öntötte. A férfi fél szemére megvakult, a lányt pedig egy hónapra ítélte a fiatalkorúak bírója. A megvakított férfi azt mondta, hogy ha a lány szabadul, feleségül fogja venni, de ehelyett agyonlőtte, amikor újra találkoztak.

Lúgkővel támadt a bádogosmester

Hogy mi történt az 1930-as években, rejtély. Az is lehet persze, hogy az akkori sajtó volt nagyon jól értesült az elképesztő bűncselekményekkel kapcsolatban. 1936 nyarán egy Katz Lipót nevű újpesti bádogosmester a vele közös háztartásban élő Mohai Mihálynét egy veszekedés hevében lúgkővel megvakította. A szerencsétlen asszonyt életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Önmagát sem kímélte a féltékeny órás

Egy évvel később Baján egy Rugasics Sándor nevű órásmester féltékenység miatt marólúggal megvakította feleségét, akit egy évvel korábban vett el, de a fiatal nő elhagyta. Férje az utcán öntötte le az erős lúgkőoldattal, majd a maradékot megitta. A nő állapota az utolsó hírek szerint válságos volt, férje pedig belehalt.

Sírva ismerte be tettét Márta

Kétévi fegyházra ítélték azt a nőt, aki 1943-ban ugyancsak féltékenységből marólúggal megvakította udvarlóját. Kurtyán Márta a bíróság előtt sírva ismerte be bűnösségét. Azt mondta, nagyon szerette a férfit, de az elhagyta, és hiába kérte, hogy térjen vissza, már nem törődött vele.

Felakasztották a sósavas takarítónőt

Ugyancsak féltékenység állt annak a borzalmas ügynek a hátterében, amikor egy takarítónő volt párja gyerekein állt bosszút. Szabó Simon Teréz az 1960-as években sósavval öntötte le a 9 éves Évát és a 11 éves Tibort. Mindkét gyermek megvakult, a nőt pedig halálra ítélték és 1962-ben kivégezték. A sósavas merénylőről részletesebben is írtunk a Kékvillogó.hu-n.

Évekkel később az apját is megölte

2003-ban egy T. Béla nevű tornyospálcai férfi a szomszédos fényeslitke határában különös kegyetlenséggel ölte meg menyasszonyát, Beatrixet. A férfi kiszúrta a holttest szemeit és fel is gyújtotta. Mivel a férfi nem volt beszámítható, öt év kényszergyógykezelés után hazaengedték, ahol pár évvel ezelőtt megölte saját apját is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Fortepan.hu/KV-grafika