Ahogyan azt augusztusban a Kékvillogó is megírta a nyílt utcán késelte halálra a párja a 34 éves Enikőt. A férfi több mint tíz alkalommal mártotta Enikőbe a kést, a szívét kétszer is átszúrta. A nőhöz akkor egy járókelő hívott mentőt, azonnal kórházba szállították és megműtötték, ám sajnos már nem lehetett megmenteni az életét. A nőt most, másfél hónappal a tragédia után tudta eltemetni a családja.

A gyilkos

Mint akkor megírtuk a tájékoztatás szerint a gyanúsítottat a bűntett helyszínétől 2 kilométerre fogták el a rendőrség munkatársai, akik a bűncselekmény eszközét – egy véres pillangókést – is megtalálták. A 27 éves férfi kihallgatásán nem tett vallomást, kérdésekre nem válaszolt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

További részletek

Egy éppen hazaérkező férfi is hallotta a nő kétségbeesett kiáltásait és a hang irányába kezdett szaladni, miközben ráordított a nőt bántalmazóra, aki jobbnak látta futva menekülni a helyszínről. Az árokban sorsára hagyott és összeszurkált nőhöz az érkező férfi hívott mentőt és értesítette a rendőröket.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Párkapcsolatban éltek

Közben kiderült, hogy a férfi rendszeresen fenyegette párját. Nem akarta, és nem engedte, hogy viszonyuk véget érjen. A feltételezett támadót 1 óra 50 perc körül fogták el.

Pár hónapja ismerték egymást

Az áldozat és barátja hónapokkal azelőtt ismerkedett meg, kapcsolatuk azonban az utóbbi időben megromlott. A Blikk az eset kapcsán azt írta: önző, kegyetlen birtoklásvágy munkálhatott abban a férfiben, aki halálra késelte kedvesét Gödön. 

“Megígérted, hogy nem fogsz bántani”

A lapnak sikerül beszélnie, egy a gyilkosság helyszíne mellett lakó férfival, aki hallotta is a meggyilkolt asszony utolsó szavait: „Megígérted, hogy nem fogsz bántani”.

A tragédia előtt pár héttel is balhé volt

“Három hete is volt náluk egy balhé, amikor a családfő születésnapját ünnepelték. Rendesen felöntöttek a garatra, Lacika pedig teljesen begőzölt. A párja beugrott a kocsijába és padlógázzal elhajtott. Előtte üvöltöztek és dulakodtak is egymással. A zsarukat is kihívták rájuk. A szülők nagyon rendes emberek, de a fiuk kicsapongó életet élt, rendszeresen drogozott is.” – mondta a lapnak a család egy közeli ismerőse akkor

Megszólalt az áldozat édesanyja

Enikő szintén Gödön élt az idős szüleivel, illetve a 10 éves kisfiával. A 74 éves asszony most megtörten nyilatkozott a lapnak. “Este elment és azt ígérte, reggel haza jön. Kerestük már mindenfelé, aztán délután kettőkor hívtak a rendőrök, hogy a lányomat előző este megkéselték. Azonnal bementünk a kórházba. Az intenzíven feküdt mély altatásban. Előtte négyszer kellett újraéleszteni. Még lélegzett, de azt mondták, készüljünk fel a legrosszabbra. Még el sem tudtunk tőle búcsúzni. Azt nem tudjuk, pontosan hány vágás érte, de rengeteg vért vesztett. Az biztos, hogy a szívét is átszúrta az az embertelen férfi ” – mondta könnyeivel küzdve az asszony.

Nem akarta elengedni a nőt

A lap azt írja Enikő és a párjának kapcsolata már hónapokkal ezelőtt megromlott, ám a férfi nem törődött bele a lezárásba: fenyegette és bántalmazta is a nőt, aki most egy 10 éves kisfiút hagyott itt árván. Az áldozat édesanyja elmondta, hogy a kicsi most teljesen árva lett, ugyanis az édesapja pár évvel ezelőtt, tüdőrákban hunyt el. “Azt üzenem Lászlónak, sose szabaduljon ki a börtönből, ott dögöljön meg!” – mondta az asszony, az árván maradt kisfiú pedig annyit tett hozzá:  „Remélem, anya a mennybe került és ott jó neki!”

Most temették el

Enikőt most, másfél hónappal a gyilkosság után tudta a családja eltemetni. A búcsúztatáson az áldozat 11 éves kisfia is ott volt, aki a nagypapája kezét szorítva, könnyek nélkül, felnőtteket megszégyenítő bátorsággal bírta ki a szertartást, írja a Blikk.

Budapesten temették el

“Gödön élünk, de Budapesten, a Megyeri úti temetőben vettünk végső búcsút a lányomtól. Főként azért döntöttünk így, mert a saját érdekében nem akartuk, hogy a kisfia, Attila minden nap kijárjon hozzá esetleg biciklivel. Egyelőre nagyon erősnek mutatja magát, de nem tudhatjuk, hogy legbelül mi játszódik le benne. Szegény, egy betegség miatt az apukáját már régen elvesztette, most pedig az anyukáját is el kellett temetnie” – mondta a lapnak Vajo György, Enikő édesapja. A nyugdíjas férfi egyébként azt is elmondta, hogy a tragédiát követően többen is utaltak nekik pénzt, hogy fedezni tudják a temetés költségeit.

Pillangókéssel ölte meg

A tragédia kapcsán egyébként újabb részletek láttak napvilágot, az is kiderült, hogy a férfi egy pillangókéssel végzet a fiatal nővel. A boncolási jegyzőkönyvből pedig az is kiderült, hogy gyakorlatilag minden szervét átszúrta. A kórházban még lélegzett, amikor bementünk hozzá, de nem sokkal utána örökre lecsukta a szemét. A közelmúltban a nyomozók visszaadták a holmijait, amit nála találtak, de a telefonját még nem kaptuk meg, biztosan vizsgálják. A gyilkosáról nem tudunk semmit, de a családja itt él a településen. Még arra sem voltak képesek, hogy legalább egy üzenetet eljuttassanak hozzánk. De tudja mit, most már inkább ne is tegyék. Nem vagyunk rájuk kíváncsiak. Sajnos már nem lehet visszaforgatni az idő kerekét – mondta a férfi a portálnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Tények videorészlet