Eltemették tegnap Soltvadkerten a volt focista Katzenbach Imrét, akinek a holttestét fél évvel ezelőtt találták meg elásva. Mint kiderült, a gyászoló feleség hozzáment a gyilkosság gyanúsítottjához, H. Attilához. 

Meghalt Katzenbach Imre

Katzenbach Imre, az MTK-val kétszeres bajnok és kupagyőztes története nagyon sokkoló, ugyanis a sportoló 2009. szeptember 28-án adócsalási ügybe keveredett, a 45. születésnapja után pedig eltűnt, és a rendőrség 11 évvel később 2020. október 23-án megtalálták a maradványait egy baranyjenői erdőben elásva – írja a Bors.

Várta haza

A drámai történet azonban nem is a focistáé, hanem a feleségéé, Tündéé, aki férje eltűnésekor éveken át várta haza a focistát. A nő remélte, hogy Imre külföldre menekült a Eclipse-ügyként elhíresült többmilliárdos pénzmosási és adócsalási ügye miatt, azonban évek teltek el, és Tünde hiába várt. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Segítettek neki

Az aggódó asszonynak a nehéz időszakban Imre egyik barátja és korábbi üzlettársa, H. Attila segített, akivel a kapcsolat egy idő után elmélyült, és szerelem alakult ki közöttük. A páros 2013-ban össze is házasodott Kaposváron.

Meggyilkolták

Szinte lehetetlen belegondolni abba, hogy mit érezhetett át a nő, amikor tavaly megtudta, hogy volt férjét meggyilkolták, a tettes pedig az új férje, aki gazdasági bűncselekmények miatt került rácsok mögé.

Összeköltöztek

Attila egyik volt osztálytársa, jó barátja a lapnak elárulta, hogy miután Tünde hozzáment Attilához, Gödrén, a férfi vadászbirtokán telepedtek le, a nő pedig a mai napig ott él. Nem sokkal messzebb találták meg Imre holttestét. “Egy ideig Imre lánya, Dia is ideköltözött” – mondta a lapnak Beke Ferenc, a birtok gondnoka, aki azt is hozzátette, hogy számára is furcsa, hogy Tünde Attilához ment hozzá, de róla nem tudja elképzelni, hogy gyilkolt volna.

Nyomoznak

A rendőrség egyébként még mindig nyomoz az ügyben, amelyről egyelőre nem árulnak el újabb információkat a nyomozásra való tekintettel.

Eltemették

Katzenbach Imrét péntek délután temették el szűk családi körben Soltvadkerten, a sportoló születési helyén.

Kókán is gyászolnak

Katzenbach a sportolói karrierje végén Kókán is futballozott, 2007-ben meg is nyerte a Magyar Kupa-döntő előmeccsén a Sport TV-kupát. A csapat akkori edzője a mai napig döbbenten áll Imre tragédiája előtt.

Ezt mondta az edző

Az edző szerint Imre nagyon jó és szerethető focista volt. “Attilával közösen anyagilag is támogatták a megyes I-es csapatunkat, amelyben több élvonalbeli focista is megfordult anno” – mondta, majd hozzátette, szerinte borzalmas, ami Imrével történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: police.hu