A Pécsi Törvényszéken megkezdődött annak az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolt  21 éves férfinek a büntetőpere, aki a lakásába csalt és megölt egy hajléktalant Pécsett. Az ügyész  12 év fegyházbüntetést kért a brutális gyilkossággal vádolt fiatalra, de az nem ismerte be a bűnösségét, és az előre kiterveltséget, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

Vonzotta az erőszak 

A vádirat szerint a férfi zárkózott lett, miután meghalt az apja és a nővére is. Elszigetelődött a környezetétől, gyógyszert szedett, s rendszeresen alkoholt fogyasztott. Tavaly év elején újabb fordulat állt be a viselkedésében: erőszakos, gyilkosságokkal teli filmeket nézett, majd foglalkoztatni kezdte az emberölés elkövetése. Az ezzel kapcsolatos gondolatait pedig a telefonján, hangfelvételeken rögzítette. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Hazaküldték a gólyatáborból

2023. augusztus 20-án egy egyetemi gólyatáborba utazott. Másnap hajnalban a gólyatáborból felhívták az édesanyját, hogy vigye haza, mert gondok vannak a viselkedésével. Édesanyja hazavitte a fiát a pécsi lakásába, aki hajnalban kiment az utcára, majd találkozott a későbbi áldozatával.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A konyhaasztalnál végzett vele 

A fiatalember meghívta magához a hajléktalan férfit és étellel kínálta. Miközben a hajléktalan a konyhaasztalnál evett, a házigazda mögé lépett és egy kalapáccsal a fejére sújtott. Az áldozata próbált védekezni, de a támadója még többször fejbe vágta a szerszámmal. Amikor az ütésektől a férfi a padlóra esett, a fiatal háromszor mellkason szúrta egy konyhakéssel. A bántalmazott férfi a helyszínen meghalt.

Gyógyszerre ivott

Az RTL Híradó beszámolója szerint a férfi nem ismerte be a bűnösségét a keddi tárgyaláson, ahol beszélni sem akart, ezért a korábbi vallomásait ismertették. Akkor arról beszélt, hogy a gyilkosság napján nagyon zaklatott volt, ezért bevett 15 darab gyógyszert, és ivott is, majd céltalanul bolyongott a városban.

Képtelen volt gondolkodni 

Állítása szerint a következő emlékképe az, hogy megismerkedett egy hajléktalannal, és örült annak, hogy a személyében társaságra talált. A bűncselekménnyel kapcsolatban pedig korábban így nyilatkozott. “Tompa voltam, nem értettem mi történik. Észrevettem a fejemből folyó vért, bepánikoltam. Ekkor keltem fel és nyúltam a konyhakésért, mellyel többször mellkason szúrtam. Egyszerűen képtelen voltam ésszerű gondolkodásra. Nagyon sajnálom, nem tudom, mi váltotta ki ezt nálam”.

Folytatódik a tárgyalás 

„Ez nem mehet így tovább. Előbb vagy utóbb, sajnos vagy nem sajnos, de meg fogok ölni valakit.” – mondta korábban vallomásában azt elkövető, most viszont már nem ismerte be a bűnösségét és nem fogadta el az ügyészség által felajánlott 12 évet, ezért tárgyalás  lesz.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: