Kifosztottak egy idős nénit Bács-Kiskun vármegyében. Az asszony korábban látta is a tolvajt, aki később a nyitott bejárati ajtón surrant be és több millió forintot zsákmányolt.

Látta a gyanús alakot

Az otthona előtti utcafronton gyomlált egy 83 éves lajosmizsei asszony 2023. május 8-án délután, amikor felfigyelt egy gyanús alakra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Leskelődött

Az idegen a ház körül ólálkodott: fel-alá sétált az utcában és beleskelődött az udvarokra. Ez meglehetősen zavarta az idős nőt, ezért megkérte a férfit, hogy távozzon.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elment, de visszajött

Úgy tűnt, hogy az idegen nem okoz több bosszúságot, ugyanis elment. Az asszony ezután nyugodtan merült bele ismét a munkába, majd nem sokára ismét meglátta a férfit, csakhogy most sietősen távozott.

Vitte a pénzt

Ez gyanút ébresztett benne, ezért besietett a házba, hogy ellenőrizze az értékeit. A megérzése sajnos nem csalt, ugyanis eltűnt a pénzkazettája, amiben az évek alatt 12 millió forintot gyűjtögetett össze.

Hívta a rendőröket

A néni egyből értesítette a kecskeméti rendőröket, akiknek azt is elmesélte, hogy a kaput és a bejárati ajtót becsukta ugyan, de nem zárta be, így a tolvaj könnyedén bejuthatott. A pénzkazettát bezárta, de benne hagyta a kulcsát, és nem is rögzítette a fémdobozt.

Elfogták

A nyomozók tanúk után kutattak és adatot gyűjtöttek, aminek eredményeként találtak egy kamerát, amit a közeli ingatlanra szereltek, és rögzítette az elkövetőt. A felvétel segítségével azonosították a tolvajt, akit július 18-án elfogtak és őrizetbe vettek.

Az ügyészségen folytatódik

A 37 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki a jelentős értékre elkövetett lopás miatt. A nyomozást a napokban fejezték be, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

A rendőrség felhívása

Felhívjuk mindenki figyelmét arra, hogy az ajtókat minden esetben zárják be, még ha csak egy percre is távozik a lakásból! Senki ne tartson otthon jelentős összegű pénzt, vagy azt – a nagyobb értékű ékszerekkel elzárva – széfben helyezze el! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció