Tűz ütött ki egy műhelyként használt melléképületben, Budapest 23. kerületében, a Diósdi utcában, közölte honlapján a Katasztrófavédelem, akik azt is közölték: több gázpalackot is kihoztak az egységek az épületből.

Egy lakóházra is átterjedt

Teljes terjedelmében égett a mintegy nyolcvan négyzetméter alapterületű, műhelyként használt ingatlan, és a mellette lévő lakóház tetejének mintegy kétharmadára is átterjedt a tűz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Robbanás

A műhelyben több propánbutángáz- és hegesztőpalackot is tároltak. Ezek közül néhány felrobbant, többet pedig kihoztak az égő épületből a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Jött a TEK

Az egységek utómunkálatokat végeznek. Egy acetilénpalackot a TEK mesterlövésze ártalmatlanított. Erre az időre a szomszédos házakat el kellett hagyniuk az ott lakóknak, összesen tizenhárom embernek. A tüzet időközben szerencsésen eloltották.

Leégett az idős pár otthona

Amint arról a Kékvillogó is beszámolt egy idős házaspár élt abban a porrogi házban, ahol szombat reggel fél nyolckor felrobbant egy gázpalack. A lángok pillanatok alatt átterjedtek az egész épületre, és a magasba csaptak. A két idős ember az utolsó pillanatban tudott csak kimenekülni a lángoló épületből. 

Nem tudta elzárni a palackot

„Nagymamám reggel megfőzte a kávét, de már nem tudta elzárni a palackot. Szökött a gáz, és ők menekültek. Épp, hogy kiértek az utcára mikor a gázpalack felrobbant és a levegőbe repült” – emlékszik vissza unokájuk, aki a szemközti házban él. Miután hallotta a robbanást idős nagyszülei segítségére sietett.

Semmi nem maradt

Katalin és Dezső mindene oda lett, csak az a ruhájuk maradt meg amit a robbanás idején viseltek. „Mindketten szívbetegek, egy élet munkája veszett oda a tűzben Egy életünk munkája oda lett. A gyógyszereink és még a vérnyomásmérőm is a tűz martalékává vált” – emlékszik vissza Katalin, aki azóta sem tud megnyugodni a trauma után – írja a Bors.

Nem örülhettek sokáig

Alig egy héttel korábban költöztek be a felújított házba, ahol végre volt már fürdőszoba és WC is. De nem sokáig örülhettek a komfortos új otthonnak. Pedig nagyon előrelátók voltak, mert még próbafűtést is elvégeztek a költözés előtt. Akkor úgy tűnt minden rendben van.

Visszaköltöznek a régi házba

A teljes terjedelmében égő házhoz több kocsival a nagykanizsai hivatásos és a csurgói önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, és fékezték meg a lángokat. Katalinéknak nem maradt más választásuk, mint visszaköltözni komfort nélküli üres régi otthonukba, ami nem az ő tulajdonuk, így csak ideiglenesen használhatják.

Összefogott a falu

Mivel egy asztaluk, székük sem maradt, a falubeliek összefogtak és gyűjtést szerveztek az idősek számára, ahol néhány bútor és ruha már össze is jött, de ez messze nem elég ahhoz, hogy új életet kezdjenek. Az önkormányzat is gyűjtést indított, hogy minél többen segíthessenek.  Az idős párnak nincs bankszámlaszáma, ezért az önkormányzat számlájára várják a pénzadományokat.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: YouTube