Ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt tragikus körülmények között elhunyt Babicsek Bernát. A színész-zenész holttestét a szülei találták meg január 1-jén, a 41 éves Bernát Solymáron élt, ahol vélhetően füstmérgezés áldozata lett. Most kiderült, a színész otthonában a tragédia napján megszólalt a riasztó, ami egy biztonságtechnikai céghez volt bekötve.

Bejelzett a riasztó

A Blikk úgy tudja, hogy a házban működött a riasztó, ami be is jelzett, a szolgáltató munktársai pedig meg is jelentek a helyszínen, azonban nem találtak semmit, ami arra utalt volna, hogy bármi gond lenne. A portálnak a színész egyik ismerőse azt mondta, a cégtől három óra magasságában mentek ki, de nem láttak semmi furcsát, ezért távoztak a helyszínről. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Szeretné tudni a család, hogy mi történt

“A család is tudnék szeretné, hogy mi történt azon a tragikius napon, de nem vádaskodnak, nem okolnak senkit. Nem szeretnének botrányt, senkire nem akarnak ujjal mutogatni. Összetörtek a gyásztól” – mondta a lapnak a család egy ismerőse.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kapcsolódó:

Szülei találtak rá

Mint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta Babicsek Bernát holttestére január elsején délután találtak rá szülei. A színészt utoljára december 30-án látták. Aznap a Centrál Színházban Pokorny Liával állt a színpadon, az előadásra meghívta a szüleit is. 

Nagyon fáradt volt

„Még süteményt is sütöttem, hogy megünnepeljük az előadást. Mivel a fiam utána ivott egy pohár bort, mi vittük haza. Már nagyon fáradt volt és mondta, hogy szilveszterkor nem is megy sehova, inkább otthon marad és pihen. Akkor láttuk őt utoljára élve” –mondta a tragédia után a színész édesanyja.

Kigyulladt olaj okozhatta a halálát

A színész annak a solymári lakástűznek az áldozata, amelyről január 1-jén adott hírt a katasztrófavédelem. A Jóban Rosszban sztárjának halálát a tűzhelyen felejtett olajos serpenyő okozhatta, amely kigyulladt és olyan gőzöket, gázokat szabadított fel, amik miatt elfogyott az oxigén Bernát nyolcan négyzetméteres családi házában.

Nem tudták elérni telefonon

A Solymáron élő Babicsek család szilvesztere csendes pihenéssel telt.  De mikor a szülők megpróbálták telefonon utolérni fiukat, hogy boldog újévet kívánjanak neki, a színészt nem tudták elérni. Ekkor keresni kezdték, átmentek a házához.

Édesapja törte be az ajtót

„Elkezdtünk kopogni és próbáltunk benyitni a házba, de zárva volt minden. Hirtelen rossz érzés fogott el és a férjem betörte a teraszablakot. Azonnal az emeletre ment én lent kerestem a fiam, de nem volt sehol” – mondta korábban a gyászoló édesanya.

A konyhaasztalnál feküdt

Ekkor vették észre, hogy mindent befogott valami fekete füst a tűzhely körül. „Ösztönösen a konyha sarkába kaptam a fejem és ott, a konyhaasztal mögött feküdt a fiam”.

Oxigénhiány

A konyhában keletkezett tűz feltehetően már a tűzoltók helyszínre érkezése előtt oxigénhiány miatt kialudt. Édesanyja szerint Bernát valamit sütni szeretett volna, de valószínűleg elaludt. Mikor észrevehette a füstöt, megpróbált menekülni, de már nem sikerült. Az édesanya szerint fiának esélyes sem volt a túlélésre.

Ezt mondja a szakértő

A Blikk egyébként megpróbálta elérni az említett biztonsági céget, de nem kaptak válaszokat. Egy független szakember azonban, aki riasztó rendeszerek telepítsével foglalkozik a lapnak elmondta: “A protokoll szerint elindul egy járőr a helyszínre. Eközben egy szakember felhívja az értesítendő telefonszámot, amelyből egy kötelező, de adott esetben többet is leadhat az ügyfél. Ha elérik a megrendelőt és közli, minden rendben, a járőr visszafordul. Többféle jelzés lehet, ez a telepített rendszertől függ. Lehet betörés- vagy tűzjelző, de pánikgomb és orvosi segítséget kérő opció is létezik”

Megállapodás kérdése

“Minden eseteben megállapodás kérdése, hogy az ügyfél ad-e kapukulcsot: amennyiben igen, az őr bemehet a kertbe, körbenézhet, s megvizsgálja, hogy az ablakokon, ajtókon utal-e bármi betörésre. Nem kötelessége bekukukcskálni az ablakokon, amennyiben semmi sem utal illetéktelen behatolásra, jelentést tesz, majd távozik a helyszínről. Magához az ingatlanhoz nem kaphat kulcsot, oda akkor sem mehet be, ha betörésre vagy rosszullétre utaló jelet lát, az illetékes hatóságot kell értesítenie” – mondta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: Babicsek Bernát – Forrás: Facebook