Pillanatokra sem hagyják magára szerettei a Gyöngyösorosziban patakba fulladt kisfiú édesanyját. Renáta gyermekeit a szülei nevelik, de ő is rendszeresen látogatja fiait és lányát. A család szerint szándékosan lökhették a vízbe a három éves Valentinót.

Mindössze három évet ért

Mindössze három évet élt a kis Valentinó, aki szeptemberben kezdte volna az óvodát. A múlt héten egyik délután egy nagyobb gyerekkel játszott, miközben valahogy a patakba esett egy kerítés nélküli hídról. Hiába találta meg gyorsan egy rokon és hiába szállították helikopterrel kórházba, nem sikerült megmenteni a kisfiú életét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az anyai nagyszülők nevelték

A kisfiút két testvérével együtt az anyai nagyszülők nevelték, az anya negyedik gyermeke nevelőszülőkhöz került. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hófehér öltönyben temetnék el

János, a nagyapa nem sokkal a tragédia után azt mondta: Valentinót mindenképpen fehér koporsóban, hófehér öltönyben szeretnék majd eltemetni, a roma szokásoknak megfelelően kriptába.

Becsapták őket

„Sokan becsaptak minket, akik azt ígérték, hogy kisebb adományokkal segítenek előteremteni a búcsúztató költségét, de végül nem tettek semmit. Még nem tudjuk, mikor kapunk engedélyt a temetésre, hiszen a nyomozók és az igazságügyi szakértők először szeretnének körültekintő vizsgálatot végezni. Szeretnénk már túl lenni a fájdalmas eseményen” – mondta a Borsnak Adrián, Valentinó nagybátyja. 

Szándékosan lökték a patakba?

A férfi hozzátette: a gyászoló család meggyőződése, hogy a kisfiút egy nagyobb gyerek szándékosan lökte a patakba. A szóban forgó fiút meg is hallgatták a rendőrök, de – a család szerint – csak összevissza beszélt.

„Derüljön ki az igazság!”

„Tudjuk, hogy nagyon megijedt, és azt is elhisszük, hogy nem akarta Valentinót megölni. Mi semmit nem akarunk ellene tenni, azt szeretnénk, ha a hivatalos eljárás során derüljön ki a teljes igazság” – fűzte hozzá a rokon

Megviselték a történtek

„Már régóta külön lakott tőlünk Renáta, Valentinó édesanyja. A tragédia hírére visszajött a szülői házhoz. Nagyon megviselték a történtek, most rá is vigyáznunk kell. Egy pillanatra sem hagyjuk magára, mindig van mellette valaki” – mondta Adrián.

Örök gyász

Rettenetes tragédiák rázták meg a Gyöngyösoroszin patakba fulladt kisfiú családját. Valentínó édesapja, Törpi, tavalyelőtt karácsonykor felakasztotta magát. A férfi párja, a gyermek édesanyja már akkor vigasztalhatatlanná vált. Lángoló szerelem volt az övék, mégsem tarthatott sokáig. Ugyan boldogok voltak, amikor Valentínó megszületett, sok volt a nehézségük, és Törpi végül véget vetett az életének. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: