Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt felelhet a bíróságon az a négy férfi, akik erőszakkal akartak véget vetni egy közlekedési vitájuknak. A konfliktusuk és a támadás egy szabálytalan parkolás miatt történt.

Szabálytalanul parkolt

2020 májusában azért robbant ki a közlekedési vita Pécsen, mert egy autó sofőrje szabálytalanul állt meg egy szervizúton, így elállva az utat más autósok elől. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Pécsen állták el az utat

Érkezett egy másik autó is

A szabálytalan parkolás egész hamar problémássá vált, ugyanis ekkor érkezett meg az útra a sértett is, aki a kocsihoz érve nem tudott tovább haladni. Ezért az autós megkérte a parkoló kocsi sofőrjét, hogy álljon arrébb a járművével.

Vita alakult ki

A szabálytalan autós egyáltalán nem akart félreállni, sőt szóváltásba is keveredett a másik sofőrrel. A vitából hangos kiabálás kerekedett, majd a szabálytalanul parkoló autós kivett a kocsijából egy járóbotot, majd azzal támadólag elindult a járművében ülő autós felé. Erre kiszállt a kocsijából a sértett, ezt pedig látva a másik telefonon értesítette a fiait, hogy ők is jöjjenek oda a helyszínre segíteni neki.

Tovább folytatódott a vita

A hívás után folytatódott a két férfi vitája, amely során a sértett többször is megkérte a szabálytalanul parkoló autóst, hogy álljon arrébb az autójával, de a férfi erre nem volt hajlandó. Nem sokkal ezután megérkeztek a helyszínre a segítséget kérő férfi fiai.

Megindultak az autós felé

Ezek után a négy támadó megindult az ártatlan autós felé, miközben folyamatosan kiabáltak és szidalmazták a sértettet.

Megtámadták

Amikor a négy férfi a sértett autójához ért, egyikük megütötte a jármű szélvédőjét, ami ettől meg is repedt. A kocsitulajdonos ezt látva elkezdett kiabálni a támadókkal, akik ezután ismét ráijesztettek a férfira, miközben az egyikük többször is megütötte az öklével a sértett fejét.

Csoportos garázdaság a bűnük

Az ügyészség a vádiratában megállapítja, hogy a támadó férfiak jogellenes cselekménye csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megállapítására alkalmas. A Pécsi  Járási Ügyészség ezzel a bűntettel emelt vádat a négy férfival szemben.

A támadást a fedélzeti kamera rögzítette (a videót csak a YouTube-on lehet megtekinteni)

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Részlet a videóból – Forrás: Ügyészség