A Pest Megyei Főügyészség emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki rendszeresen bántalmazta élettársát. A nő végül elment az orvosi ügyeletre, ahol megállapították, hogy közvetett életveszélyes állapotba került.

Féltékeny volt rá

Az elkövető és a sértett élettársak voltak. 2018-ban azonban a férfi féltékennyé vált és többször bántalmazta a nőt – olvasható az ugyeszseg.hu oldalon.

Más miatt is verte

A férfi ekkor vesztette el a munkáját, amiért a nőt hibáztatta. Emiatt is ököllel ütötte a sértettet.

Rákényszerítette, hogy kéregessen

Ezenkívül rossz anyagi helyzetük miatt az elkövető rávette a nőt, hogy kérjen pénzt az ismerősöktől. Ha a nő nem vitt haza megfelelő összeget, akkor a férfi azért is megverte.

A sértett félelemben élt

A nő titkolta a bántalmazásokat, mert félt. Orvoshoz sem ment el egyszer sem.

Nadrágszíjjal is verte

2018 novemberében egy nap az elkövető pofozni kezdte élettársát, majd egy nadrágszíjjal ütötte a combját és a hátát. Emellett többször is ököllel arcon ütötte.

Elment az orvoshoz

Pár nap múlva a férfi újra elküldte pénzt kérni a nőt. A sértett azonban sérülései miatt elment az orvosi ügyeletre.

Súlyos sérülések

Az ellátása során állapították meg, hogy az orrcsontja, a szemüreg csontja, valamint több bordája is eltört. A fején, combján, hasfalán és a csípőjén is több zúzódás keletkezett.

Veszélybe került az élete

A bordatörések miatt a légzési funkcióinak súlyos veszélyeztetése is fennállt. Emiatt közvetett életveszélyes állapotba került.

Vádat emeltek

A Pest Megyei Főügyészség a férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

Kiemelt kép: illusztráció