Két millió forint értékben vontak ki kábítószert a forgalomból a rendőrök annak az ügynek nyomozása során, aminek most zárult le a nyomozati szakasza.

Azonnal elfogták

Az ügy még 2018 novemberében történt, amikor az egyik elkövető belvárosi, és erzsébetvárosi szórakozóhelyek környékén kokaint árult.

Itt található Budapesten a bulinegyed

Elfogták Sz. Lászlót

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói elfogták a 41 éves Sz. Lászlót. Másnap elfogták két társát is, akiktől a kábítószert szerezte.

Testvérektől kapta

Kiderült, hogy a társak testvérek, H. János és H. András. A házkutatáskor terhelő bizonyítékok kerültek elő.

Még négy embert elfogtak

A rendőrök 100 gramm kokain és 130 gramm marihuánát találtak náluk. Emellett 400 ezer forintnyi készpénzt és 60 ezer eurót, ami mostani árfolyamon mintegy 21.5 millió forintnak felel meg. Rajtuk kívül még 4 ember is elfogtak, akiknek kábítószer birtoklása miatt kell felelniük.

Kihallgatták őket

Sz. Lászlót, H. Jánost és H. Andrást kábítószer-kereskedelem bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrség szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az iratokat pedig átadta az ügyészség részére.

Hasonló kábítószerek

Tavaly szeptemberben szintén kokaint és marihuánát terjesztő bandára csaptak le a hatóságok a 7. kerületben. Amikor a rendőrök betörtek, megpróbálták lehúzni a vécében a kábítószert, de nem sikerült lehúzniuk rajta

Két nemzet polgárai

A banda nigériaiakból és magyarokból állt és saját szórakozóhelyükön árultak. Ezt a rendőrség bezáratta.

Külföldről jött az áru

A másik egysége a rendőröknek a magyar dílereket kapta el a belvárosban. A megalapozott gyanú szerint a banda külföldről szerezte be a kábítószereket.

2 millió forint készpénz

A rendőrök összesen közel 380 gramm kokaint, 2 kilogramm marihuánát, csaknem kétmillió forint készpénzt foglaltak le. 

Kiemelt kép: illusztráció