Megfenyegette szomszédját egy férfi, és hogy szavainak nyomatékot adjon, a láncfűrészt is beindította a vita során. A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki a 31 éves embert.

Feljelentést tett

Egy veszprémi lakos tett bejelentést a rendőrségre január 13-án este arról, hogy egy számára ismeretlen személy nem sokkal korábban azzal fenyegette meg, hogy levágja a fejét láncfűrésszel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Beindította a láncfűrészt

A fenyegetésének pedig úgy adott nyomatékot, hogy magával vitt egy robbanómotoros láncfűrészt, majd beindította, és többször a sértett felé suhintott vele.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A szomszéd lakásban fogták el

A helyszínre érkező rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, majd otthonában, a szomszéd lakásban elfogták, és előállították a helyi rendőrkapitányságra a 31 éves férfit.

Zavarta a szomszéd munkája

A nyomozók ezután gyanúsítottként kihallgatták a tettest, melynek során elmondta, hogy körülbelül két éve hallgatja esténként, hogy a számára ismeretlen szomszédja az esti órákban különböző szerszámgépekkel dolgozik.

Elfogyott a türelme

Ezúttal elege lett belőle, majd a tárolóból elővette a saját motoros láncfűrészét, és átment vele hozzá. A beszélgetés azonban szóváltáshoz, majd a láncfűrészes fenyegetéshez vezetett.

Eljárás indul ellene

A 31 éves veszprémi férfit a rendőrök őrizetbe vették, és vele szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett, valamint zaklatás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

A láncfűrész

Fotó: police.hu

Eljárás indult

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy ugyancsak garázdaság gyanúja miatt indítottak eljárást a budapesti rendőrök, miután bejelentés érkezett arról, hogy a Nyugati téri villamosmegállóban valakire kétszer rálőttek. 

Megtalálták nála

Az egyenruhások négy perc alatt elfogták a lövöldöző férfit, aki a nála lévő fegyverhez hasonlító tárgyat a rendőröknek átadta. Azonnal megállapították, hogy az eszköz egy vegyi anyagot tartalmazó, folyadéksugár kilövő eszköz.

Könnyen hozzájuthatnak

Manapság a legtöbb plázában megtalálható valamilyen önvédelmi bolt, ahol könnyen hozzá lehet jutni ehhez hasonló eszközökhöz viszonylag gyorsan, így nem meglepő, hogy több ilyen esetről hallani hírt. Persze megjegyzendő, hogy a jog szerint általában minősített körülmény, ha valaki így követi el a bűncselekményt – akkor is, ha az nem minősül fegyvernek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a lefoglalt láncfűrész. Fotó: police.hu