Nem tervezte Renáta és Alíz megölését, hanem a helyzet hozta úgy, hogy végzett az élettársával és annak lányával. Ezt állította Mahmoud N. a pszichológus szakértő által elvégzett vizsgálaton, amelyen beszámíthatónak találták. A 2022 augusztusában, Bécsben történt kettős gyilkosság ügyében lezárult a nyomozás és egy hónap múlva ítélet születhet az ügyben.

Két magyart öltek meg Bécsben

A bécsi rendőrség augusztus 6-án jelentette be, hogy egy 49 éves tunéziai férfit gyanúsítanak azzal, hogy megölte élettársát, egy 32 éves magyar nőt, Ö. Renátát és annak 15 éves lányát, E. Alízt Bécs mariahilfi városrészében. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Segítséget kértek a kisfiúk

Az emberölés úgy derült ki, hogy a nő 7 és 2 éves fiai, Emirhan és Harun augusztus 4-én elmentek egy általuk ismert szemészorvos rendelőjébe, és tőle kértek segítséget, mondván, nem érték el sem az anyukájukat, sem a testvérüket.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megtalálták a holttesteket

Az orvos és a rendőrök a lakásban megtalálták Renáta és lánya holttestét. A rendőrség gyanúja szerint az anya élettársa, a tunéziai állampolgárságú Mahmoud N. végzett az áldozatokkal.

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki

 A férfi ellen ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, aminek segítségével szeptember közepén a franciaországi Brestben, egy menekültszállón elfogták.

Látta a fojtogatást

A gyerekeket a bíróságon távmeghallgatás révén tavaly novemberben kikérdezték. A kisebbik fiú nem tudta jól kifejezni magát. Bátyja, Emirhan elmondta, hogy a kistestvére nem látott semmit a történtekből, ő viszont szemtanúja volt annak, hogy a gyanúsított Mahmoud N. a nővérét fojtogatta.

Beszámítható volt a férfi

 „Lezárult a nyomozás, és Mahmoud N. ellen szándékos emberölés miatt emeltek vádat – mondta dr. Ujvárosi Veronika, a bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda vezetője a Blikknek. – A nyomozás során pszichológus szakértő vizsgálta meg a férfit, és megállapította, hogy a gyilkosságok elkövetésekor teljesen beszámítható volt. Emellett pedig arra jutottak, hogy a férfi nem állt sem alkohol, sem drog hatása alatt.”

„Nem tervezte a megölésüket”

Ugyanakkor Mahmoud N. azt mondta a szakértői vizsgálaton, hogy nem tervezte Renáta és Alíz megölését, hanem a helyzet hozta úgy, hogy végzett az élettársával és annak lányával. A férfi csak itt volt hajlandó beszélni a gyilkosságokról úgy, hogy azokkal kapcsolatban azonban nem közölt részleteket.

Februárban ítélet születhet

Hogy mi történhetett Mahmoud N. és párja, illetve Alíz között, az egyelőre rejtély, de a magyarországi rokonok semmilyen problémáról nem tudtak. Az ügyvédnő megemlítette, hogy a bírósági tárgyalást február 15-én tartják esküdtek előtt, és a nap végére ítélet is születhet.

Az édesapjukhoz kerültek a fiúk

Beszámolt arról is, hogy a gyerekek helyzete rendeződött, a fiúk a török származású édesapjukhoz kerültek. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció