A BudapestKörnyéke.hu adott arról hírt, hogy egy olasz klubban találták meg január 1-jén, hajnalban Homonnay Gergely holttestét. Az ismert író, korábban a Story és a Best újságírója volt, halálának ügyében nyomoz az olasz rendőrség. A újságíró az utóbbi években Rómában élt, a Demokratikus Koalíció aktivistája volt. Az írót április 23-án szombaton, a Margitszigeten búcsúztatták el.

Többen is beszédet mondtak

A váratlanul elhunyt Homonnay búcsúztatóját az online térben is közvetítették, az eseményen felszólalt Haulitus Anikó, Homonnay könyveinek szerkesztője, Balogh Krisztina, Homonnay Gergely olvasója, később barátja, és Hajmási Dávid, az író volt gimnáziumi diákja, színész is. Továbbá beszédet mondott Barát Erzsébet, a Szegedi Tudományegyetem Angol Tanszékének tanára és Perintfalvi Rita teológus is, illetve Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke is, számolt be róla a Telex.

Iványi Gábor is beszélt

„Meg vagyok hatva és meg vagyok tisztelve az által, hogy itt állhatok és beszélhetek egy igaz embertől való búcsú alkalmával” – mondta a búcsúztatáson Iványi Gábor, aki kitért a Pészach és húsvét mostani ünnepkörére, mely szerinte minden nép ünnepe, mert a szabadságról szól. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

Állta az ütéseket

Továbbá azt mondta: „Tudomásul kell vennünk azt, hogy nem lehet egyszer s mindenkorra kivívni, minden generációnak meg kell erősítenie a szabadsághoz való viszonyát és el kell köteleznie magát mellette, különben nem lesz soha szabad” Valamint megköszönte Homonnaynak, hogy állta azokat az ütéseket, melyeket kapott. IDE KAPCSOLÓDIK: Szilveszteri buli után, egy római klubban halt meg Homonnay Gergely, a Puszi, Erzsi! szerzőjének telefonhívásait és levelezését is viszgálja az olasz rendőrség

Tisztázatlan körülmények

A lelkész arról is beszélt, hogy az író halála kapcsán nem hisz az összeesküvés elméletekben, azonban „az ő távozásának tisztázatlan körülményei még jobban emelik a tisztelet és a főhajtási igényét”. Majd úgy fogalmazott: „Gondoljunk valakire, akinek az áldozata segített nekünk a szabadság felé elindulni!”

Kapcsolódó:

Búcsúvers

A megemlékezést Soós Judit „Gergelynek Erzsitől” című, felvételről, Hernádi Judit előadásában lejátszott búcsúverse zárta.

Puszi Gergő

Mindezek után pedig az író “Puszi Erzsi” könyveire és a közösségi oldalára utalva “Puszi Gergő” feliratú repülő szállt el a megemlékezők felett, a fedélzeten Homonnay Gergely hamvaival. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Homonnay Gergely – Forrás: Facebook