Lengyelek és magyarok, közösen gyászolják a Hajdúszoboszlón, szalonnasütés közben megölt férfit. Most kiderült, hogy Thomasnak volt egy kislánya is, akit a brutális gyilkosok örökre megfosztottak édesapjától, szörnyű és megbocsáthatatlan tettükkel.

A kertben sütögettek

A 43 éves Thomas M. látogatóba érkezett Hajdúszoboszlóra egy magyar párhoz, akik egy kerti sütögetés közben végeztek vele. A lengyel férfit a vendéglátói elásták a kertben, majd lebetonozták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Beismerték tettüket

A tettesek beismerték a cselekmény, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezte letartóztatásukat, a család pedig épp arra gyűjt, hogy Thomas testét hazaszállíthassák Lengyelországba. Most kiderült, a 43 éves férfinek volt egy kislánya is.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Közös programokat szerveztek

A magyar férfi egy korábbi külföldi munkája során barátkozott össze a későbbi sértettel évekkel ezelőtt. Azóta ugyan nem tartották a kapcsolatot, azonban idén nyáron megbeszélték, hogy a lengyel férfi eljön Magyarországra meglátogatni őket. A pár elment érte a repülőtérre, majd különböző programokat szerveztek.

Összekaptak valamin

Szalonnasütést tartottak a pár házánál szeptember 30-án este, beszélgettek, alkoholt is fogyasztottak. A két férfi azonban szóváltásba keveredett, verekedni, dulakodni kezdtek, ami a lengyel állampolgár halálához vezetett.

Eltűntként keresték

Thomas eltűnését október 3-án jelentette a családja, miután nem jelent meg angliai munkahelyén. A férfit az egész ország kereste, magyar eltűntkereső is nyomozott holléte után.

Összeveszett a házigazdával

Akkor, az utolsó információk szerint a férfi Magyarországra látogatott egy hajdúszoboszlói párhoz, akik, mint kiderült, szeptember 30-án egy kerti sütögetés után összevesztek a férfival, majd megölték, a kertben elásták és betont öntöttek rá. 

Kislánya gyászolja

Nemrég pedig az is kiderült, hogy Thomasnak egy előző kapcsolatából született egy kislánya is, Natalka. A lengyel férfi tragikus halálával tehát nem csak egy testvért és fiú gyermeket vettek el  a családtól, de egy édesapát is. Thomas közösségi oldalán több fotó is van a kis Natalkával, szerették az időt együtt tölteni.

Búcsúznak az ismerősök

„Legjobb barátok örökre” – ezeket a szavakat írta Thomas az egyik közös fotója alá kislányával, ami még hét évvel ezelőtt készült. A fotón hatalmas mosollyal néznek bele a kamerába. 

A nagymama is búcsúzik

„Apuka és a klónja” – írta a képhez kommentben a nagymama, Thomas édesanyja. A közösségi oldalon található képek azt bizonyítják, hogy az édesapa sok időt töltött lányával családi körökben, de utaztak is együtt. 

Beleszeretett egy magyar nőbe

A Bors úgy tudja, hogy Thomas M. egy magyar nővel, Mariannával ismerkedett az idő alatt, amikor Magyarországra jött. Azt tervezte, szerelmével együtt tér vissza Angliába, ahol elkezdik a közös életüket.

Utazgatni akart

„Tervei voltak még, el akarta adni a londoni házat és a pénzből utazgatott volna. Nagyon szerette az életet és őt is sokan szerették, jó kedélyű, vidám figura volt, közkedvelt itt Londonban is” – mesélte a Borsnak Thomas egyik magyar ismerőse. A legszörnyűbb pedig, hogy a családnak egy újságcikkből kellett megtudnia, hogy mi történt a férfival. 

Adományokból szállítják haza

A család napokig arra gyűjtött, hogy Thomas testét hazaszállíthassák Lengyelországba, mely 12 000 lengyel złotyba kerül. Az összeget végül sikerült összegyűjteni: 172-en adományoztak a család javára, köztük magyarok is, hogy végső nyugalomra helyezhessék hazájában az elhunyt családapát. 

Magyarok is gyászolják

„Magyarként mély szomorúsággal értesültem arról, hogy mi történt Thomassal. El sem tudom képzelni, min mennek keresztül most a szerettei. Nyugodjék békében” – írta az egyik magyar adakozó a gyűjtés alá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a néha Thomas M. – Forrás: police.hu