Éhen halt egy 5 hónapos kislány Tarnazsadányban. Csak 3 kiló volt szerencsétlen kisbaba, emberölés miatt a rendőrség nyomoz az ügyben.

Éhen halt egy gyerek

Meghalt egy 5 hónapos kislány Tarnazsadányban. Úgy tudni, hogy a gyerek mindössze három kilogramm volt, alultáplált. Egy rászoruló családokat segítő szervezet közösségi oldalán azt írta, hogy a kislány éhen halt.   A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nyomoz a rendőrség

Szabó Boglárka r. főtörzsőrmester, sajtóreferens azt mondta, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya gondatlanságból elkövetett emberölés vétség elkövetése miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Halott gyerek az autóban

Idén áprilisban, egy autó parkolt le a nyíregyházi rendőrkapitányság előtt, amiből egy férfi és egy nő szállt ki, akik közölték a rendőrökkel, hogy egy halott gyermek van az autójukban. A rendőröket, akik kimentek a kocsihoz, szabályosan sokkolta a látvány, miután kinyitották a csomagtartót. Az autót pillanatok alatt bűnügyi helyszínné változtatták az egyenruhások.

Megfulladhatott

A rendőrök az autó átvizsgálása után a gépjármű csomagtartójában találtak egy kétéves gyereket magzatpózba gömbölyödve, információk szerint már több napja halott lehetett és halálát fulladás okozhatta.

Alultápláltak voltak

A kétéves gyereken kívül egy egyéves csecsemőt is találtak az autóban, akin sérülések voltak, de élt, őt kórházba szállították. Úgy tudni, hogy egy testvérpárról van szó, akik a Vásárosnaményhez közeli Ilkről kerültek nevelőszülőkhöz Nyíregyházára, és mindketten alultápláltak voltak.

A családot majdnem elengedték

A rendőrök is a látvány hatása alatt lehettek, mert elsőre majdnem elengedték a nevelőszülőket. Aztán őrizetbe vették a férfit és a nőt is.

Tragédia Csepregen

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy tavaly februárban meghalt a Vas megyei Csepregen egy kisfiú, akinek a szülei már a vádlottak padján ülnek. A vád szerint a szülők módszeresen bántalmazták a gyerekeiket, köztük a kis Mátét, aki rövid élete során számos borzalmon volt kénytelen keresztülmenni. A Vas Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakat különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. 

Nem etették rendesen

Amint arról korábban portálunk is beszámolt a szülők két éves bántalmazásán kívül legalább négy hónapon keresztül elmulasztották a kicsi megfelelő táplálását. Ez időszak alatt a kis Máté szervezete, teste a korábbi állapothoz képest lesoványodott, izomzata elsorvadt, a csontjai kiálltak, a bőre vékonnyá, szárazzá, fakóvá és hűvössé vált, a gyermek viselkedése, fejlődése a korábbi állapothoz képest romlott.

Folyamatosan romlott az állapota

A gyermek leépülését (sorvadását) a vádlottak egyaránt észlelték. A kisfiú testi leromlása, az ágyról való leesések miatt többször ruhátlanul a földön fekvése a megfázásához, majd gennyes tüdőgyulladás kialakulásához vezetett.

Kiemelt kép: helyszínelés a csepregi esetnél – Forrás: police.hu