A Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom vonalon a decemberig tartó felújítás legnehezebb, második üteme november 17-ig tart, addig szünetel a vonatközlekedés Tatabánya, illetve Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Tatabánya és Budaörs között; kizárólag pótlóbuszok szállítják az utasokat.

S10-es vonat

A jövő heti munkálatokról szóló MÁV közlemény szerint Szárliget állomáson november 14-től 17-ig a felsővezeték-hálózat karbantartását végzik, ezért keddtől péntekig 8.10 és 17.40 között az S10-es vonatok rövidebb útvonalon, csak Tatabánya és Győr között közlekednek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pótlóbuszok járnak

Szárliget és Tatabánya között a felújítás miatt közlekedő pótlóbuszokkal lehet utazni, változatlan menetrend szerint. A Biatorbágy-Szárliget között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Tatabánya-Oroszlány vasútvonalon november 18-tól december 9-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

S12-es járat

Az S12-es személyvonatok csak Tatabánya és Oroszlány, illetve Oroszlány és Tatabánya között közlekednek. Az S12-es vonatok Tatabánya állomáson napközben Oroszlány felé a Biatorbágy felől érkező S10-es és X10-es pótlóbuszokhoz, Budapest felé a Budapestre közlekedő IC pótlóbuszokhoz és a Biatorbágy felé közlekedő S10-es pótlóbuszokhoz csatlakoznak.

Budaörs-Szárliget

A Budaörs-Szárliget között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Székesfehérvár-Komárom vonalon november 17-ig pótlóbuszok közlekednek, a buszok Szőny-Déli vasúti megállóhelyet nem érintik. A részletes menetrend megtalálható a mavcsoport.hu honlapon a vágányzári hírekben, a GYSEV vágányzári menetrendjei ezen a  linken érhetők el.

S36-os vonatok

Ferencváros és Budapest-Kelenföld között pályakarbantartási munkálatokat végeznek novemberben hétvégenként (november 11-12., 18-19., 25-26.), emiatt a székesfehérvári, a pécsi, a kaposvári vonal távolsági járatai, valamint az S36-os és a G12-es vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Egyes módosítások már péntek esti járatokat (Railjet, S36) is érintenek. Két hétvégén a székesfehérvári vonalon is lesz korlátozás.

G12-es vonat

November 11-én és 12-én a győri fővonal felújítása miatt közlekedő G12-es vonatok napközben kétóránként járnak, a Keleti pályaudvar és Kelenföld között a Pécs felé induló Mecsek IC-k is igénybe vehetők helyjegy váltása nélkül. A vonatok mellett a Kelenföldre történő eljutáshoz az M4-es metrót javasoljuk.

Railjet Express

November 10-én és 11-én a késő esti utolsó Budapestre tartó Railjet Express (rjx 261) pótlóbuszai Tatabányától Kelenföldön át a Keleti pályaudvarig közlekednek.

S36-os és G43-as vonatok közlekedése

Az S36-os vonatok nem közlekednek Kőbánya-Kispest és Budapest-Kelenföld állomás között. Ezen a szakaszon a G43-as járatok biztosítják az óránkénti kapcsolatot.Péntek, szombat, vasárnap esténként az utolsó, Kőbánya-Kispestről 21:57-kor Kelenföldre induló S36-os vonat (3598) nem közlekedik.

Tárnoki munkálatok

November 26-án tovább változik a menetrend a Tárnok állomáson végzett munkálatok miatt: az S36-os vonatok végállomása változik: 7 és 15 óra között Budapest-Kelenföld és Martonvásár között közlekednek. A G43-as vonatok napközben kerülő útirányon, Érd felső helyett Érd alsón át közlekednek: érintettek a Kőbánya-Kispestről 6:27-től 14:27-ig és a Székesfehérvárról 7:18-tól 14:18-ig induló járatok.

Ezeket az állomásokat nem érinti

A módosított útvonalon közlekedő vonatok nem érintik Budatétényt, Barosstelepet és Érdligetet sem, helyette megállnak Kastélyparknál és Tétényligetnél. Budafok megállóhelynél pedig nem a megszokott vágányon állnak meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció