Ismét tragédia történt a vasúton: a Szobról a Nyugati pályaudvarra tartó, Vácról 13:28-kor továbbindult Z70-es vonat elgázolt egy embert Istvántelek megállóhelynél.

Gázolás Istvánteleknél

A Szobról a Nyugati pályaudvarra tartó, Vácról 13:28-kor továbbindult Z70-es vonat (2335) elgázolt egy embert Istvántelek megállóhelynél. A helyszínelés végéig – várhatóan késő délutánig – csak egy vágányon haladhatnak a vonatok Rákospalota-Újpest – Rákosrendező között, emiatt a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon 15-30 perccel hosszabb menetidőkre, kimaradó, illetve rövidebb útvonalon közlekedő járatokra kell számítani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Átszállítják az utasokat

A balesetben érintett vonat utasait átszállítják a Rákospalota-Újpestről 14:05 körül továbbinduló S71-es vonatra (2535) – tájékoztatott a Mávinform.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szarvast gázolt az IC

A Déli pályaudvarról Nagykanizsára tartó, Balatonszentgyörgyről 22:18-kor továbbindult Tópart InterCity (IC848) elgázolt egy szarvast Zalakomár közelében. A mozdonya meghibásodott, ezért egy másik mozdonnyal várhatóan 100-120 perces késéssel közlekedik tovább.

Gázolás Kőbánya-Kispesten

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról néhány napja, hogy a Nyugati pályaudvarról 18:08-kor Monorra elindult S50-es vonat (2718) Kőbánya-Kispesten, indulást követően elgázolt egy embert. A helyszínelés végéig a ceglédi vonalon közlekedő járatoknál 20-40 perccel hosszabb volt a menetidő, több járat kimaradt. 

Idős házaspár halt meg

A BudaPestkörnyéke.hu az elsők között számolt be arról a borzasztó tragédiáról, ami a Dunakeszi és Göd közötti vasúti átjáróban történt szerdán. A baleset áldozata egy idős házaspár volt. A helyi Facebook-csoportban a szemtanúk azt írták, hogy a „kocsi lerobbant pont a vasúti átjáróban. Idős házaspár. Bácsi próbálta a kocsit eltolni onnan, néni mozgássérült volt. Meghaltak.” 

Működött a sorompó

A Nyugati pályaudvarról Szobon át Breclavba 17:29-kor elindult Metropolitan EuroCity-vel ütközött egy gépjármű Dunakeszi és Göd között. A gödi Mikszáth Kálmán utcai átjárónál bekövetkezett balesetkor a fény- és félsorompó jól működött. A balesetben érintett EC utasait a Katasztrófavédelem munkatársai segítségével szállították át pótlóbuszra. 

Gázolás Rákospalota-Újpest állomáson

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról október végén, hogy Rákospalota-Újpest állomáson egy utasok nélküli szerelvényvonat elgázolt egy embert. A helyszínelésig az állomáson csak korlátozottan, a szokásostól eltérő vágányokon közlekedtek a vonatok. 

„Mennek, mint a birka”

„Ma csak két közlekedőt húztam vissza a vonat elől. Külvilág kizárva, fejhallgató, telefon simogatás. és nem csak fiatalok. Mennek, tényleg, mint a birka” – fogalmazott egy dühös kommentelő.

„Ez az állomás veszélyes”

„Évek óta hiába mondom, hogy ez az állomás életveszélyes. Tömegek a keskeny peronon. Sosem értem, hogy a francnak kell a keskeny peronok között várakozni. Ráérek odamenni, ha bemondták” – tette hozzá egy tapasztalt utazó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció