A monori nyomozók befejezték annak a párnak az ügyét, akik a gyanú szerint közel két évig egy 79 éves asszonytól összesen több mint egymillió forintot kértek kölcsön különböző indokokkal, a pénzt azóta sem fizették vissza.

Két évig várt

A 79 éves pilisi asszony két év után tett feljelentést, addig abban reménykedett, hogy visszakapja a pénzét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megsajnálta őket

A nyomozás adatai szerint a pár közel két év alatt több mint egymillió forinttal rövidítette meg az időst. Mindig kitaláltak valami szívbe markoló történetet, az asszony megsajnálta őket és minden alkalommal segített. Pénzét egyetlen alkalommal sem látta viszont.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Beismerték

A helyi rendőrök 2021 nyarán vonták kérdőre a 34 éves nőt és a 35 éves férfit. Kihallgatásukon a bűncselekményt elismerték, a gyanúsítás ellen panasszal nem éltek, vallomást egyikük sem tett.

Jön az ügyészség

A pár ellen felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást, az ügy iratait a napokban átadta az ügyészségnek.

Utcán támadtak meg egy idős asszonyt

2021. októberében Kecskeméten, a Széchenyi városban egy férfi és egy nő egy járókerettel közlekedő, idős asszonyt támadott meg. A nő az Akadémia körúton az asszony mögé lépett, a vállára akasztott táskát megragadta és elkezdte húzni.

Az idős néni a földre esett

A nyugdíjas nő a táskát szintén elkezdte visszafelé húzni és nem engedte el, melynek következtében a szíj elszakadt, és a benne lévő tartalom kiborult, valamint a sértett is a földre esett. A nő és az bűncselekményt biztosító férfi az értékeket hátrahagyva elmentek a helyszínről.

Egyiküket a börtönben találták meg

A 29 éves férfit a rendőrök már nem találták szabadlábon, ugyanis egy másik bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt azóta az egyik büntetés-végrehajtási intézetbe került, írja a police.hu. A másikukat otthonában fogták el.

Hasonló támadás Gyöngyösön

Egy gyöngyöspatai lakost azzal gyanúsítanak a rendőrök, hogy Gyöngyösön, a Könyves Kálmán téren leszólított egy gyalogost a pontos idő miatt, majd ellopta a telefonját.

Kicsavarta a kezéből

police.hu azt írja, hogy a nő elővette kabátjából a telefonját, hogy az időt megnézze, mire a férfi kicsavarta a készüléket a kezéből, majd pénzért cserébe sem adta vissza. 

Beismerte

A gyöngyösi rendőrök november 12-én reggel elfogták a rablás feltételezett elkövetőjét, aki kihallgatásakor beismerő vallomást tett, továbbá a tartózkodási helyén tartott kutatáskor a nyomozók megtalálták és lefoglalták a mobiltelefont.